Skip to main content

Landskapsbild: Stor fjällsjö med vackra fjäll runtomkring
Väder: Molnighet 0/8, Nederbörd 0 mm
Dygn i enskildhet: 7
Föda: Öring och hjortron
Position: Exclusive Adventures marker

Hälsa/känslor: Båda två behagligt slutkörda i kroppen. Daxa snarkar högt.

Efter alla morgonbestyr var avklarade bröt jag lägret och började förflytta mig till Exclusive Adventures jaktmarker. De är specialiserade på björnjakt och räknar nu ner dagarna tills jakten börjar den 21 augusti. Jag kommer hålla mig inom mitt område för att inte störa deras jakt. Småviltsjakt är min inriktning här eftersom det är alldeles för svårt att hinna äta upp ett stort djur innan det förfars. Sveriges farligaste djur fästingen slipper jag här och det är en underbar känsla att slippa oroa sig för dessa krabater. Den enda livsformen jag dödar utan intention att förtära dem är parasiter, så som fästing, mygg, knott och bromsar. Och när jag dödar för att förtära ser jag till att inget av maten går till spillo.

Att flytta ungefär 40 kg utrustning samt Bergans Ally kanot 6 kilometer görs inte i brådrasket. Sju timmar tog det mig innan det var dags att på nytt slå upp lägret och svetten har lackat i det strålande solskenet.
Ikväll kommer vi båda sova riktigt sött!

Tankar om livet: När jag började skriva tankar om livet under mitt första äventyr kände jag mig väldigt full av alla de funderingar och värderingar jag bar inom mig. Dessutom hade jag svårt att få grepp om dem. En tanke kunde gång på gång återvända och pocka på uppmärksamhet. Nu känns det dock väldigt tomt och stilla i tankarna och jag tror det beror på att jag har fått ro nu. Allt tack vare det skrivna ordet!

Allemansrätten: När man gör nr 2 i naturen brukar jag först gräva en grop och sedan elda upp toapappret om det inte är brandrisk. Därefter fylla igen gropen. Det fungerar inte att bara täcka över med mossa, löv eller dylikt. Isåfall måste man lägga en stor sten över för annars rotar djuren fram och/eller vinden skingrar pappren runtomkring. Finns inte mycket tristare upplevelse än att se toapapper utspritt på en vacker plats.
Nr 2 utför jag alltid i direkt anslutning till vatten så man noga kan tvätta baken efteråt.