Skip to main content

Landskapsbild: Karg kustlinje med låga fjäll
Väder: Molnighet 5/8, sidvind ostlig 6 m/s
Distans: 26 km
Medeldistans: 35,2 km
Total distans: 2852 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Frystorkad torskgryta
Födointag middag: Blåbär och 2 buljongtärningar
Hälsa/känslor: Allt känns skönt!

Vaknade redan en timme innan alarmet och det var ingen idé att ligga och vänta på den. Upp och ut på vattnet. Land i sikte. Bara att paddla på. Överfarten över fjorden tog sex timmar och nu ligger jag inne i en minifjord. Det har blåst ostligt i fyra dagar nu vilket gjort att det byggt upp kraftig sjö. När jag kom fram till land fick jag det tufft med gropig hoppande sjö. Så trött och utmattad som jag är nu vill man inte ha den sjögången så jag sökte skydd på första bästa plats. Dock var fjället i vägen för min spotsignal. Jag har inte bestigit en enda topp men varit sugen på dem alla. Därför bestämde jag mig för att klättra upp. En och en halv timme senare nådde jag toppen och spoten gick iväg. Klättrade ner igen och gick till kojs i tältet. Har plockat blåbär och kråkbär och avnjuter nu himmelskt god köttbuljong. Sova länge och hålla koll på vädret. Hoppas vinden lägger sig för att paddla i 8 m/s rak motvind med häftig sjögång orkar jag inte nu.

Tankar om livet: Berätta för dem du älskar att du älskar dem. Man behöver höra det och det kan knappast sägas för ofta. På samma sätt som man inte kan ge för mycket kärlek. Det är mycket just det som livet handlar om. Att ge av sin kärlek. Inte ta eller kräva.

Miljötips: Istället för att köpa nytt kan man handla antikt till samma pris. Rokoko, barock, gustavianskt eller renässans. Det behåller dessutom sitt värde och sjunker inte i värde som allt nytt vi köper. I Sverige finns det massor av möbler och andra antikviteter från 1800-talet till en relativt billig peng.

Position: Storbukta