Skip to main content

Landskapsbild: Innanför stor låglänt halvö med många stränder.
Väder: Molnighet 8/8, medvind nordostlig 6 m/s
Distans: 31 km
Medeldistans: 35,3 km
Total distans: 2826 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Frystorkad kyckling i örtasås
Födointag middag: Inget
Hälsa/känslor: Riktigt trött!

Regnat mest hela dagen och idag var jag inte sugen på att paddla. Kom inte iväg förrän 14.30. Omöjligt att gå iland på sandstränderna då stora dyningar brutit mot dem. Har därför paddlat oavbrutet till denna fina ö jag nu ligger på. Upptäckte en skyddad vik med sandstrand längs in. Hoppade iland, drog upp kajak och började reka tältplats. Tittar till kajaken och ser att en våg tagit tag o den och den är två meter ut från stranden. Springer ner och kastar mig ut i vattnet. Kajaken driver snabbt utåt men jag är snabbare. En liten simtur på kvällskvisten är ju alltid trevligt! Luktar mycket måsskit men det vänjer man sig vid efter 15 minuter. Luktar faktiskt inte så illa heller. Bättre än jag själv iallafall. Kollade vädret och såg till min olycka att det ska blåsa upp imorgon mitt på dagen så nu struntar vi i middagen och kryper direkt i kojs. Väckarklockan ställt på 04.30. Tappade mina solbrillor Leech sunset idag. Så nu har jag plockat fram Leech Sunrise istället. Känns som det mesta går på backupen nu. I Skottland finns på ett museum en grönlandskajak. För mer än hundra år sedan kom det paddlandes en inuit i sin kajak till den skotska kusten. Han tog sig in till stranden, Klev ur kajaken och föll död ner. Det är hans kajak som nu finns på museumet. Tänk om man fått höra hans historia!

Tankar om livet:
 Undvik avundsjuka och konkurrens med andra människor utan unna dem istället det bästa och tillåt dig själv att glädjas med dem för deras och din egen skull. Bli vän med och hjälp istället dina konkurrenter och de du eventuellt är avundsjuk på. Det lönar sig alltid i slutändan.

Miljötips: Sluta använda dyra parfymer. Nästan allt innehåller idag redan parfymer så som sköljmedel, deodoranter, hudkrämer, tvål, schampo med mera. Räcker det inte med dem? Det blir ofta alldeles för starka dofter med parfymer och det naturliga slår ofta det tillgjorda.

Position: Lille Ekkerøy