Skip to main content

Landskapsbild: Karg kustlinje med låga fjäll
Väder: Molnighet 8/8, motvind ostlig 10 m/s
Distans: 15 km
Medel distans: 35,2 km
Total distans: 2867 km
Födointag frukost: Blåbär och kråkbär
Födointag lunch: Frystorkad curry kyckling
Födointag middag: Ris och buljong
Hälsa/känslor: Först utvilad och nu slutkörd igen!!

Har mest bara sovit hela dagen. Grymt skönt och ingen sol som legat på tältet då det är mulet och blåsigt. Har plockat blåbär och kråkbär till frukost och blåbären är otroligt saftiga och goda. Drömt massor av konstiga drömmar som man gärna gör när man sover ytligt. Toarullen jag fick av damen nere i Sörlandet är sedan en vecka slut trots ransonering. Den mjuka tången finns ej här uppe utan nu får man stå till godo med sjögräs. Hittar inte längre strandsnäckor att äta heller. Vilade ut riktigt ordentligt idag och hoppades vinden skulle mojna till lvällen. Det gjorde den inte men begav mig ändå ut 18.00. Efter fem timmars hård paddling har jag blott avverkat 15 km. Nu sitter jag inkrupen i en klippskreva i min sköna Järvenduk och hoppas på bättre väder och samlar krafter inför sista etappen på 12 km. Järvenduken har många funktioner. Sittunderlag, sovsäcksöverdrag, liggunderlag, värmande filt och signalduk. Känd i Norge och okänd i Sverige. Har köpts in av Nato till sina trupper. Ibland skippar jag tältet och kryper istället in i min Järvenduk som nu inatt. Trodde jag skulle nå målet, men det finns kvar imorgon. Min Brunton ADC Summit visar just nu 12 m/s motvind men då befinner jag mig en bit upp. Bara att invänta bättre väder.

Tankar om livet: Betrakta ibland din sinnesstämning, beteende och uppförande utifrån dig själv, från tredje person. Se på dig själv ur en annan människas synvinkel. Analysera vilka känslor som rör sig i dig just nu och känn hur de känns. Reflektion, kontemplation och personlig feedback på dig själv. Vad hittar du för sprickor och brister i din spegelbild? När de är identifierade kan man aktivt börja jobba med dem. Alla kan vi utvecklas och förbättra oss som individer men då behöver vi först veta orsakerna och komma till självinsikt. Avsluta ibland dagen med kontemplation. Vad hade du kunnat göra annorlunda under dagen. Vad var inte så bra och vad gjorde du som var bra? Skapa en kontempleringslista där du skriver ner det du kommer fram till för att bli en bättre människa.

Miljötips: Tälta när du åker iväg på sammankomster, föredrag, kurser, seminarier, fester eller möten istället för att ta in på hotell. Det finns alltid något buskage där man blir totalt dold även i de stora städerna. Bara en ryggsäck och så har man allt man kan önska sig samt en mysig friluftsupplevelse på köpet. Kolla kartan innan så kan man där upptäcka bra ställen men oftast räcker det att gå runt hörnet. Fräscha till sig gör man på badrummet i den anläggning man ska besöka dagen efter. Vid utekvällar har man alltid närmast hem.

Position: Slitbukta