Skip to main content

Landskapsbild: Innanför stor låglänt halvö med många stränder
Väder: Molnighet 2/8, medvind nordlig 3 m/s
Distans: 33 km
Medeldistans: 35,3 km
Total distans: 2795 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Frystorkad curry kyckling med ris
Födointag middag: Choklad
Hälsa/känslor: Kroppen tror att vi är framme i mål och bestämt att nu behöver den inte jobba längre.

Lång sovmorgon innan jag till slut motvilligt klev ur tältet. Härlig lägerplats! Tog det som vanligt lugnt med alla bestyr och ville vänta in strömmen åt rätt riktning. Hade inte tålamod att vänta in utan tjuvstartade. Strömmen är starkast runt uddar och sund och några sådana hade jag inga. Mestadels när jag paddlat har jag struntat i strömmens riktning eftersom jag paddlat 10-14 timmar och då har jag motström halva tiden och medström andra halvan. Nu på slutet spelar det större roll då jag nu bara paddlar sex timmar för att spara på kroppen. Har ju gott om tid tillgodo då planeringen från start var 100 dagar. Paddlingen idag var busenkel med lite vind och lite vågor. Dock tjock dimma under större delen av dagen. På bilden är det en ny sorts fiskmås med två svarta streck på halsen. Tydligen har de redan börjat byta till vinterskrud. Nyfikna och mycket vackra. Ikväll är det bara 8 grader i tältet och jag är frusen av mig. Har därför värmt en flaska vatten som nu gör mig sällskap i sovsäcken. Något jag alltid gör på mina vinterturer men första gången under denna tur. Ska bli skönt att sova och kela med flaskan.

Tankar om livet: Engagera dig ideellt. Är det nog att bara gå till jobbet för att försörja sig och sedan konsumera? Är det nog att bara vara sjuk och sitta hemma? Det finns så mycket att göra och alla misstag blir till nya lärdomar. För att livet ska ha en mening måste man engagera sig och försöka påverka andra och världen. Engagera dig i dina hjärtefrågor och det du brinner för. Säkerligen sitter just du inne med unika erfarenheter och kunskaper och kan hjälpa till och påverka och skapa en bättre framtid. Dina erfarenheter är värdefulla men bara om du använder dig av dem. Om inte så går de ju förlorade till ingen nytta. Alla motgångar i livet är lärorika erfarenheter. Är livet bara en kamp för överlevnad lever du det på fel sätt och stora förändringar krävs för att istället njuta av den oerhörda gåva som livet är.

Miljötips: Om man lägger sin mobiltelefon i en burk/bunke förvandlas den till en resonanslåda och ljudnivån ökar helt magiskt till det dubbla. Man kan då skippa portabla högtalare till mobilen.

Position: Grunnesbukta