Skip to main content

Landskapsbild: Otroligt fin paddling runt Høvåg med mycket snirklande mellan öar.
Väder: Molnighet 1/8, motvind 9 m/s nordvästlig
Distans: 16 km
Medel distans: 30,1 km
Total distans: 241 km
Födointag frukost: Yoghurt
Födointag lunch: 4 koppar kaffe, 2 rutor choklad och 2 bananer
Födointag middag: Halv marinerad köttbit samt 1 potatis.
Hälsa/Känslor: Toppendag hela dagen. Mår prima.

Vaknade 06.30 av att svettdroppar rann längs kroppen. Nix, det var inte svettdroppar utan svartmyror som promenerade omkring. Tydligen slagit upp tältet på deras domäner och inte tillslutit tältet tillräckligt. Dagen ros går till Doktor Kajak Göran Petersson som tipsade mig om att en känd grönlandspaddeltillverkare bor där jag slagit läger. En aktningsvärd och beundransvärd person vid namn Jan Myklebust. Sent kvällen innan skickade jag ett sms till honom där jag förklarade min belägenhet och han lovade att hjälpa mig.  Avannaq drivs av Jan som på sin fritid producerar 1 handgjord paddel i veckan. All vinst går oavkortat till brännskadade barn i Etiopien. En liten välgörenhetsorganisation som erbjuder dessa barn vård de annars inte får. Länk: CHILDREN’S BURN CARE FOUNDATION. Tydligen är det väldigt vanligt med brännskador där eftersom matlagning sker över öppen eld och de använder nån sorts paraffinkamin. Många dör av infektionerna och överlever de händer det att huden växer ihop tex över fingrarna eller armen mot kroppen. En operation kostar 5000 kr och ger barnet sin tidigare rörelsefrihet och möjligheter till normalt liv tillbaka. Därför uppmanar jag till insamling i detta goda syfte. Vore det inte roligt om vi tillsammans kom upp i varje fall en operation. Jag lovar att donera 2500 kr när jag åter får tillgång till cash i höst. Bidra du med! Tänk på att till och med 25 kr gör skillnad.
Konto: 4760 18 05312
IBAN: NO51 4760 1805 312 BIC/SWIFT-adress: SNOWNO22)
Märk överföringen med “www.meningenmedlivet.nu” så ska jag kontakta dem i höst och meddela hur mycket vi bidragit med.
Jag paddlade således hem till Jan och hans fru Margrunn. De la i sina kajaker och gjorde mig sällskap. Eftersom Jan inte har paddlar på lager erbjöd han mig sin personliga paddel som jag direkt blev stormförtjust i. Jag gillade speciellt den låga vikten, att man känner positionen för händerna och vingpaddelns karakteristiska drag ut från kajaken. Vi hade mycket trevligt och stannade för fika med härligt svart kaffe. 4 koppar och 2 chokladrutor blev det på stående fot. Han berättade hur meningsfullt det är och att man faktiskt som enskild person kan göra stor skillnad i världen. Tänk bara hur många barn Jan hjälpt till en ljusare framtid. 2 gjorda paddlar räcker till en 1 operation. Paddlade på ett par timmar i hård motvind men paddeln har inget motstånd alls i vinden. Underbart! Efter ett tag känner mig ganska matt och beslutar att ta natthamn redan klockan 14.
Jag driver ju till vardags en egen firma som är inriktat på data och eftermiddagen tillbringades till att reda ut en del saker där. Känner att det stramar ordentligt i ansiktet så jag har smörjt in mig med babykräm.
Oops, glömde säga att de gav mig sin gamla frukt som barnen ratade, 4 skivor hembakat bröd och lite minimorötter.

Tankar om livet: Lycka är inte att bli älskad. Lycka är att älska… eftersom det är den känsla du själv kan uppehålla dig i. Att bli älskad är något vi inte ska sträva efter eftersom vi inte kan påverka andra människors känslor. Sök inte bekräftelse från andra människor eller omvärlden eftersom det bara innebär krav. Att bli älskad blir dock ofta en konsekvens av att helhjärtat älska någon annan förbehållslöst.

Miljötips: 30 % av all mat slängs i Sverige. En otroligt hög siffra som beror på att vi bara nöjer oss med det absolut bästa. Mataffärerna slänger frukt och grönsaker om de får minsta skönhetsfläck. Bröd som bara närmar sig utgångsdatum slängs eftersom konsumenterna då inte köper det. Bäst före innebär inte heller att det inte går att äta utan kanske enbart att smaken inte är på topp eller att chokladen får vita torkfläckar.

Position: Vrengen