Skip to main content

Landskapsbild: Öppna vatten längs karg otillgänglig kust
Väder: Molnighet 1/8, medvind västlig 5 m/s
Distans: 51 km
Medeldistans: 35,5 km
Total distans: 2700 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Broccolisoppa
Födointag middag: Choklad
Hälsa/känslor: Längtar hem till familjen idag.

Hade planerat att komma iväg med högvattnet vid 06 men det orkade jag inte. Vaknade istället utsövd vid 09. Tänkte jag skulle vänta in nästa högvatten och köra kvällspaddling och under dagen ladda batterier, men så blev jag uttråkad och bestämde mig trots allt för att bära ner kajaken till vattenlinjen och komma iväg. Även om kusten är rätt så dramatisk finns det mycket fler platser att kliva iland än jag trott. Visst får man paddla på länge ibland och dagens lägerplats har både vind och sjö rakt in. Men det fanns ingen mobil täckning på läsidan av fjorden. Lika viktigt här som fin eldplats i Stockholms skärgård! Dessutom är det roligare när man ska iland om man får trixa lite för att komma in. Det är mycket stenstränder här uppe så det är tur man har uppblåsbart skönt liggunderlag.

Tankar om livet: Allt det bästa och viktigaste i livet är gratis och tillgängligt för alla. Relationer och upplevelser av skönhet och natur gör oss lyckliga medan ensamhet och enformighet gör oss olyckliga. Ensamheten i Sverige idag är utbredd men det finns fullt av välkomnande organisationer så som Friluftsfrämjandet och Röda korset man kan söka sig till där samhörighet, gemenskap och tolerans är stor och man känner sig välkommen. Friluftsfrämjandet känns lite som min andra familj och det är genom dem jag lärt mig paddla. Synd bara att jag missar årets ledarpaddling.

Miljötips: Bly är en giftig tungmetall och därför bör vi undvika användandet av den. Framförallt används den inom jakt och fiske så som blyhagel och blysänken. Det finns alternativ i järn som istället kan brukas. Visst är det inte riktigt lika bra för ändamålet men fullt tillräckligt och inte giftigt för miljön. En liten insats för att sjöfåglar och fiskar ska slippa dö en kvalfull död på grund av blyförgiftning.

Position: Båtsfjord