Skip to main content

Landskapsbild: Öppna vatten längs karg otillgänglig kust.
Väder: Molnighet 6/8, medvind nordväst 8 m/s
Distans: 28 km
Medeldistans: 35,3 km
Total distans: 2649 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Real turmat kyckling
Födointag middag: Bröd med leverpastej
Hälsa/känslor: Skönt att ta det lite lugnare nu. Gäller att man håller ända fram.

Igår var det så mycket knott på tältduken att den var helt svart och det gick inte att ha myggnätet öppet för att komma åt absiden. Idag är det istället spindlar. Säkert hundra stycken som springer runt utanpå tältduken och jag har nog 20 inuti tältet. Men de är små, svarta och rätt fina. Hellre spindlar än knott om det inte är fästingar som också är en spindel. Mobiltäckningen i Norge är helt fantastisk och bara varit utan täckning några timmar åt gången. Det har även gjort att jag kunnat följa med på nyheterna och jag måste säga att jag känner mig mycket tryggare här uppe i ödemarken vid Barents hav än jag gör hemma. Inga luftföroreningar, övergödning, försurning eller giftig fisk. Inga dödskjutningar eller bilolyckor. Dock så är det skräpigt och det spelar faktiskt ingen roll hur långt bort från civilisationen vi tar oss. Plasten finns överallt på varenda strand, i vattnet och på botten. Idag har jag korsat en stor fjord och nu blir det till att följa kustlinjen.

Tankar om livet: Arvet, vår biologiska och sociala efterbörd. Påverkan och att påverkas av våra medmänniskor. Vi lever kvar på jorden genom andra. Det enklaste och mest självklara är att leva vidare genom sina biologiska barn, men lika stort är det arv vi lämnar efter oss via andra barn, vänner och även bekanta. Alla de vi lär känna lämnar spår inom oss, de människorna lever kvar inom oss och förs sedan vidare genom generationerna. Och vi i vår tur lämnar en del av vårt väsen i de människor vi skapar kontakt och band med. Vi växer som människor genom andra och andra växer genom oss själva. Vi är och blir på så sätt odödliga. Se till att förvalta det arvet väl så att mindre av det onda och mera av det goda arvet lever vidare.

Miljötips:
 Använd uppladdningsbara batterier istället för förbrukningsbatterier. Uppladdningsbara håller ofta för upp till tusen laddningar!

Position: Spoadnavika