Skip to main content

Landskapsbild: Öppna vatten längs karg otillgänglig kust.
Väder: Molnighet 6/8, medvind sydväst 5 m/s
Distans: 37 km
Medeldistans: 35,4 km
Total distans: 2621 km
Födointag frukost: Bröd med nougatkräm
Födointag lunch: Bananer med nougatkräm
Födointag middag: Makrill och ris
Hälsa/känslor: Kände mig febrig, ont i huvudet och trött på dagen men det släppte framåt kvällen. Nu njuter jag av utsikten.

Steg utvilad upp kl 09 och grabbarna från igår hade ställt fram de matrester från veckan som skulle i soporna. De fick jag istället. Sedan friskade vinden i och jag avvaktade min avfärd till kl 14. Innan dess träffade jag en holländare och ett par tyskar som var helt tagna av naturens skönhet här uppe. Nu återstod för dem bara bilresan hemåt. Det har varit skön paddling resten av dagen men kännt mig krasslig och därför inte fiskat som planerat. Dock fick jag en makrill. Makrillen har aldrig någonsin gått så här långt norrut förut har jag fått berättat för mig. Även sejen som det finns i överflöd brukar inte komma hit upp. Snart ska det börja regna och blåsa så dags att stänga in sig i tältet och krypa ut igen när smattret slutat. Det ser jag fram emot! Härligare och ödsligare plats är svårt att hitta. Norge blir bara vackrare och vackrare. Svårt att tro att det blir bättre än så här!

Tankar om livet: Var inte inskränkt. Följ med på saker du inte är intresserad av. Förvånande nog blir det ofta en lärorik och rolig upplevelse. Kommer ihåg när jag blev medbjuden på golf som absolut inte är min grej. Vi hade kanonkul och jag måste säga att jag var ruskigt bra för att aldrig ha spelat förut.

Miljötips: Ät upp den övermogna frukten. Även om den inte smakar perfekt smakar den inte illa. Att slänga mat som inte är perfekt är nästan ett hån åt de fattiga som knappt har råd med mat. Klarar du inte det så gör paj av den istället med massor av vaniljsås.

Position: Klubbvika