Skip to main content

Landskapsbild: Öppna vatten längs karg otillgänglig kust
Väder: Molnighet 4/8, motvind östlig 7 m/s
Distans: 43 km
Medeldistans: 35,4 km
Total distans: 2584 km
Födointag frukost: Bröd och nougatkräm
Födointag lunch: Biffgryta Real turmat
Födointag middag: Räkor, ugnsstekta potatisklyftor, öl och choklad
Hälsa/känslor: Utsövd, nyduschad, mätt nöjd och glad. Värk i händerna.

Vaknade till vid 03 tiden av ett stenras 100 meter från tältet. Blev lite orolig efter det och kontrollerade stupet ovanför mitt tält. Det var en vacker stenformation jag beundrat när jag paddlade in som nu är borta. Vaknade flera gånger men unnade mig hela tiden att somna om. Klev inte upp förrän 10 och tog god tid på mig med ihop packandet. En räv sprang iväg när jag klev ut ur tältet. Har blåst rätt bra och runt uddar ökar vinden till det dubbla. Mycket dimma idag också som ofta uppstår soliga dagar. Hade aldrig kommit runt uddarna om jag inte haft hjälp av strömmen. Har sett massor av säl idag. De tittar upp och när de ser mig försvinner de ner med ett högljutt plask. Ofta kommer de även upp precis bakom kajaken. Det har varit hård paddling p.g.a. motvinden och var helt slut när jag till slut steg iland på Nordic Safari havsfiskecamp som jag blivit inbjuden till. Blev mottagen av en ung svensk fiskeguide som hjälpte mig tillrätta och även berättade tekniker och bra platser för Hälleflundra. Högklassig anläggning med otroligt god mat som jag blev bjuden på av ett gäng mycket trevliga fiskande svenskar. Två av dem kände Martin Falklind (chefredaktör Fiskejournalen) och det var han som tipsat dem om detta ställe. Här uppe är det hälleflundramecka och stora fiskar som gäller men även sötvattenfiske efter lax, öring och röding. Efter maten bjöd de på choklad och öl. Sedan bar det av till bastu och dusch. Gissa om bastun var skön!

Tankar om livet: Identifiera dig inte med dina yttre attribut såsom utseende, prestationer eller utmärkelser, ditt yrke, status, pengar eller någon annan fasad. Försök vara den du är utan en massa attiraljer, fasader eller masker. Det är dina egenskaper som person, dina tankar, känslor och värderingar som utgör din identitet. Tänk bort allt materiellt, familj och andra relationer du har. De gör inte heller dig till den du är. Våga vara dig själv. Du duger precis som du är. Du behöver inte bevisa något för någon. Gör saker för att du själv önskar det. Sök efter din mening med livet för din egen skull. Lyssna inte på andras förutfattade meningar och trångsynthet.

Miljötips:
 I duschen efter bastun hittade jag en tom schampo- och tvålflaska. Om man skruvar av korken och häller i en skvätt vatten och skakar om räcker det till ytterligare en tvätt. Funkar även med ketchup även om den blir lite vattnig.

Position: Mehamn