Landskapsbild: Öppna vatten, enorma fjordar
Väder: Molnighet 8/8, nordvästlig 10 m/s
Distans: 24 km
Medeldistans: 35,1 km
Total distans: 2495 km
Födointag frukost: Kaffe och bröd med salami
Födointag lunch: Choklad
Födointag middag: Viltgryta Real turmat
Hälsa/känslor: Fortfarande trött, för lite sömn även inatt.

Inte så mycket sömn inatt heller eftersom vi lade oss kl 03 igen och åter upp vid 9-tiden. Men himla trevligt hade vi. Efter att ha packat kajaken och sagt hej till alla kom Jonathan förbi och vi började snacka. Han kommer från London och har valt att flytta hit och köpa sig en fiskebåt. På plats har han lärt sig yrket och fiskar nu bland annat kungskrabba/spindelkrabba. Första timmarna fick jag sällskap av Randi och Ragni men sedan skulle vi åt olika håll. De såg en späckhuggarhane när de rundade Nordkap igår två timmar efter mig. Vilken tur och vilken upplevelse! Fick fyra påsar Real turmat av Randi och har nu testat viltgrytan som var grymt god. Har en torskgryta också men den sparar jag som nödproviant. Nu befinner jag mig vid Helnes fyr där det vimlar av renar. Magnifik utsikt uppe vid fyren. Inatt ska jag försöka sova länge.

Tankar om livet: Se inte så allvarligt på livet. Livet ska vara enkelt och roligt att leva. Den enkla lösningen är ofta den bästa och den rätta. Stora problem är oftast väldigt små. Det mesta brukar lösa sig bara man är ärlig och öppen. Våga prata om det som tynger. Lösningen finns ofta nära.

Miljötips: Köp inte frysklampar. Frys istället in dricksflaskor med vatten/dricka så får man dessutom med sig dricksvatten när den till slut smälter.

Position: Helnes fyr