Skip to main content

Landskapsbild: I Norges nordligaste fiskeby
Väder: Molnighet 0/8, vindstilla
Distans: 0 km
Medeldistans: 35,3 km
Total distans: 2471 km
Födointag frukost: Inget
Födointag lunch: Bröd med ost och salami samt fläskotletter
Födointag middag: Val, ris, kål och sås
Hälsa/känslor: Slappardag med mycket social samvaro men lite sömn

Vaknade redan efter en timme av att en turbåt kom in med passagerare. Försökte somna om men efter att tredje turbåten lastat med passagerare gav jag upp. Steg upp och tittade ut. Det var självaste Hurtigruten som lagt till utanför hamnen och det var samma turbåt som körde skytteltrafik fram och åter mellan Hurtigruten och kajen. Suck! Försökte ignorera alla människor och somna om. Då kommer det fram en man och frågar om jag inte hellre ville sova inomhus i säng. Räddande ängel! Packade raskt ihop allt och begav mig hem till hans hus. Där pratade vi och drack vin och öl fram till kl 3 på natten. Somnade sedan men vaknade kl 09 av att jag hade ont i underarmen. Har känt att jag överansträngt de musklerna men kämpat på för att runda Nordkap under bra förhållanden. Nu har det lagt sig och känns bättre. Den trevliga familjen består av Jarle och Liv och deras två döttrar Julie och Eline. En mer gästfri, generös och varm människa än Jarle tror jag knappt finns. Har kännt mig som hemma här och skönare kan man inte få det. Han bjöd dessutom in två andra paddlare som också rundat Nordkap. En Norsk äventyrerska Randi Skaug och hennes väninna Ragni Olssön. Hon var första norskan upp på Mount Everest och har även gjort Seven Summits. Otroligt vilka spontana möten det hela tiden blir under detta äventyr! Har reparerat och underhållit min utrustning idag samt duschat och tvättat alla kläder. Nu har vi spisat en underbar middag och ska bege oss ner till årets traditionsenliga bryggdans. Egentligen är jag alldeles för trött men världsmästaren på dragspel ska spela och det måste jag ju bara lyssna på. Men tidig uppgång är planerad till morgondagen och jag längtar till sängs så det får bli ett kort besök. Det blev dock ingen bryggdans utan vi stannade hemmavid med grannen Jan och har grymt trevligt.

Tankar om livet:
 Lev varje år som om det vore ditt sista år i livet. Vad säger att det inte är det? Om man tar för givet att man ska leva till minst 80 år och tror man har all tid i världen till förfogande blir man ju oerhört bestört och besviken om det inte blir så. Räkna hellre med att du kanske inte har så lång tid kvar och ta emot varje nytt år med positiv glädje, livslust och fullt av nya möjligheter. Det hastar att uppfylla alla drömmar och det har det alltid gjort.

Miljötips: Använd allting minst två gånger: plastpåsarna du köper frukten i går att återanvända i stället för att köpa nya plastpåsar; glasburkar du köper, diverse matvaror går utmärkt att återanvända till den egna sylten, marmeladen o.s.v. Flaskor till vinäger m.m. blir fina blomvaser. Måla dem om du vill piffa till dem. Plastkassen du handlar i (om du inte har tygkasse) går att återanvända många gånger.

Position: Skarsvåg, Magerøya