Landskapsbild: Stupande klippor och öppet hav
Väder: Molnighet 8/8, vindstilla
Distans: 46 km
Medeldistans: 35,8 km
Total distans: 2471 km
Födointag frukost: Bröd med leverpastej
Födointag lunch: Rett i koppen broccolisoppa
Födointag middag: Bröd med nougatkräm
Hälsa/känslor: Obeskrivligt trött, behöver sömn

Vaknade 03.30 och eftersom det var helt vindstilla tänkte jag att det var bäst att stiga upp och påbörja rundningen av Nordkap. Man vet vad man har men inte vad man får. Vädret är så lokalt i Norge så man får ta väderprognosen som en riktlinje för vädret. Paddlingen tog 10 timmar och jag steg inte ur kajaken på hela tiden. Klipporna som stupar ner i havet är spektakulära att beskåda. När den gamla rullande sjön slår mot klipporna så blir man hänförd. Dis och stundtals dimma skymde bergens toppar. Rundade Knivskelodden som är Norges verkliga nordligaste punkt och känslan var som att stå på toppen av världen. Sedan styrde jag söderut mot den officiella spektakulära utsiktspunkten på Nordkap. Eftersom jag behöver nytt vatten och inte hittat nån naturlig källa på hela dagen sökte jag mig in till fiskarbyn Skarsvåg. Såg att de där har en kyrka och har lärt mig att vid kyrkor, färjeläger och stora fyrar brukar det finnas både el och vatten. Har lagt till vid en flytbrygga och vatten fanns det redan vid kajen. Imorgon kväll ska de tydligen ha fest och har därför slagit upp ett stort partytält. Onödigt att slå upp mitt eget tycker jag då jag nu ligger på scenen inne i partytältet. Är oerhört trött nu och ska sova så snart jag ringt hem.

Tankar om livet: Man kan aldrig kräva lydnad av, tro att man äger eller besluta saker åt en annan människa. Det är helt enkelt förtryck av densamme. Det är så sorgligt när en familj flyr förtrycket i ett land och finner friheten i ett fritt land och sedan i sin tur förtrycker sina barn och nekar dem samma frihet.

Miljötips: Stryk inte på giftiga myggmedel på kroppen. Använd istället myggnät och kläder för att skydda dig. Köp inte heller tabletter som man ska sätta i vägguttag eller elektriska, gasdrivna myggfångare. Vill man minska på myggen så fäll istället granar i närområdet och sätt upp fladdermusholkar. En enda fladdermus äter på en natt upp 5000 myggor!

Position: Skarsvåg, Magerøya