Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och ute på öppet hav
Väder: Molnighet 4/8, motvind nordöstlig 3 m/s
Distans: 33 km
Medeldistans: 35,6 km
Total distans: 2425 km
Födointag frukost: Sej och ris
Födointag lunch: Bröd och smör
Födointag middag: Sej och ris
Hälsa/känslor: Förväntansfull inför rundningen av Nordkap

Tältet höll och vaknade återigen av att det var alldeles för varmt i tältet. Bra väckarklocka det där! Men det blir ju lätt så när man har massor av kläder på sig när man lägger sig. Paddlat motvind hela dagen och det kändes som att det var läge för lite kortare etapp idag. Kom fram till en underbar sandstrand med en massa gamla husgrunder på ängen ovanför. Tänkte lägga mig tidigt idag och komma iväg tidigt imorgon. Hoppas det funkar. Lunnefåglarna och måsar/trutar vimlar det av häruppe. Skrattar varje gång en lunnefågel tar till flykten för det ser så oerhört dråpligt ut när de ger sig av och studsar magen i vågtopparna. Såg någonting läskigt i vattnet och paddlade fram. Det var en död spindelkrabba. Kul att få se en trots att den var död. Idag såg jag en klippa med en spricka som såg precis ut som porten till Gnipahålan ner till Hels dödsrike. Väntade mig nästan att se Garm på vakt utanför. Var måtte nedgången till asatrons dödsrike finnas om inte här uppe i nordnorge.

Tankar om livet: Faktum är att man dör varje dag och man föds på nytt varje morgon. Försök se varje dag som en livstid och ta till vara på och uppskatta varje dag som är en gåva. Den du identifierar dig med kommer inom kort vara död. Testa att identifiera dig med dig själv 10 år tillbaka i tiden. Den personen var någon helt annan. När jag var 13 år sörjde jag min egen identitet som jag visste skulle dö snart eftersom jag förändrades så mycket. Jag förändras fortfarande väldigt mycket och min fru har svårt att hänga med i svängarna. Men hon är otroligt tålmodig med mig. Efter ett tag kom jag på att istället för att sörja varje död identitet skulle jag istället glädjas åt alla de nya födda identiteterna. Istället för att tänka jag dör varje dag tänker jag nu att jag föds till en ny dag och ny person varje dag!

Miljötips: På våren och även hösten eldas det ris och grenar. Ofta har rishögen legat länge för att torka och brinna bättre. Många djur kan då ha gjort en bostad i rishögen som t.ex. igelkotten. Tänd därför ej på rishögen utan gör upp en eld intill rishögen och mata sedan den. Du får en mindre och säkrare eld samtidigt som inga djur bränns ihjäl.

Position: Måsøya