Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och ut mot öppet hav
Väder: Molnighet 6/8, sidvind sydöstlig 9 m/s
Distans: 52 km
Medeldistans: 35,7 km
Total distans: 2392 km
Födointag frukost: Bröd och smör
Födointag lunch: bröd och smör
Födointag middag: Bröd med Nougatkräm och choklad
Hälsa/känslor: Väderbiten och trött

Kom upp ganska sent och satte kurs mot Hammerfest. Jag har ju pengar som jag fått av snälla norrmän och nu är det dags att förbruka lite. Kom in och lade till i gästhamnen. Några nyfikna kom fram och jag berättade om min paddling. Sen gick jag in och handlade kaffe, tacobröd, nougatkräm och en snusdosa. När jag kom tillbaka till kajaken hade en liten folksamling bildats. Tydligen hade ryktet spridit sig. Efter lyckönskningar och fotograferande paddlade jag ut ur Hammerfest. Stannade och fiskade och fick upp tre sejar. Det har blåst ganska hårt hela dagen och det tär på krafterna. Sista sträckan var en överfart till en ö på fyra timmar. Där hade jag tänkt övernatta, men när jag anländer märker jag att det inte går att komma iland. Inget att göra utom att paddla vidare till nästa ö två timmar bort. Har slagit upp tältet och det rister oroväckande i det hela tiden. Men det är väl förankrat och ska nog hålla.

Tankar om livet: Allt du känner till förändras och alla du känner och älskar kommer försvinna och dö. Du själv föddes ensam utan någonting och på samma sätt kommer du att dö. Det är ingen mening att försöka förhindra utan bara att acceptera.

Miljötips: Eftersom det finns för få gammelskogar där träden får självdö får fåglarna problem att hitta boplatser. Därför är det så viktigt att vi sätter upp fågelholkar. Var art kräver dock sin egen holk även om vissa arter har samma smak. Själv har jag 16 fågelholkar uppsatta med träplugg istället för spik. Man behöver inte vänta till våren utan det går bra att sätta upp närsom.

Position: Reinøya