Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och innanför stor ö.
Väder: Molnighet 4/8, medvind sydvästlig 6 m/s
Distans: 70 km
Medeldistans: 35,4 km
Total distans: 2340 km
Födointag frukost: Ris och frystorkad kyckling
Födointag lunch: Ris och frystorkad kyckling
Födointag middag: Hjortron, macka med Nougatkräm och choklad
Hälsa/känslor: Extremt nöjd med dagens prestation. Nu vila!

Paddlat hela dagen under perfekta paddelförhållanden med lagom medvind. Tog en välförtjänt paus vid en ö. När jag kom iland såg jag en massa orange prickar överallt. Det vimlade av hjortron! Gick och plockade och åt en hel halvtimme. Sagolikt goda och saftiga. Många timmars paddling över stora vatten. Det ger mycket tid till reflektion och kontemplation. Nu efter mat och vila är det så skönt att bara ligga här och ta igen sig.

Tankar om livet: Se aldrig ner på någon annan människa eller tro att du själv är bättre. Gör dig av med förutfattade meningar och se varje individ som unik. Du vet omöjligt tillräckligt om personen för att göra en rättvis bedömning. Alla är rädda för det okända och lösningen är därför att lära känna det okända. Rasism skulle inte existera om vi bara vågade närma oss varandra och lära känna varandra. All rasism bottnar i okunskap. Du kan själv ta första steget och lära känna dina medmänniskor. Det finns otroligt mycket vi kan lära av varandra och det är stimulerande att lära känna andra kulturer och religioner.

Miljötips: I dagens konsumtionssamhälle fås vi att tro att man behöver en speciell pryl/ämne till varje enskilt ändamål. Detta stämmer inte: såpa kan användas till all rengöring i hemmet, diskmedel till all fettlösning och fönsterputs samt ättika till all kalklösning. Vanligt radergummi funkar till de flesta fläckar.

Position: Grunnvåg