Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och ute på öppet hav
Väder: Molnighet 1/8, växlande vindar 0-6 m/s
Distans: 33 km
Medeldistans: 34,9 km
Total distans: 2270 km
Födointag frukost: Makrill
Födointag lunch: Makrill
Födointag middag: Makrill och macka med Nougatkräm och choklad
Hälsa/känslor: Trött idag, blir nog tvungen att hoppa i havet.

Hade ställt kl på 07 då högvattnet var som högst och jag då slipper bära ner kajaken. Men det var omöjligt att gå upp och somnade om istället. Nytt försök vid 10 och det gick bättre. Börjar nu bli less på den goda makrillen också. Massor av tumlare idag. Paddlat lite kortare och njuter av det fina vädret. Badat och suttit och torkat i solen. Kunde beskåda en utter som simmade vid strandkanten. Vattnet är extremt klart och det är en fröjd att se ner på botten samtidigt som man paddlar. Fullt av liv, fisk, maneter, anemoner, sjöstjärnor och sjöborrar samt olika tångarter som vajar fram och åter. Lyfter man blicken finns alla vackra bergformationer att beskåda. Så otroligt vackert alltsammans. Har slagit läger på en stenstrand och det funkar faktiskt riktigt bra.

Tankar om livet: Identifiera, smaka, analysera och lär känna dina egna känslor. Fråga dig hur de känns, hur de uppstått och vad de kommer leda till för nya känslor om du följer dem. Spring inte ifrån eller stöt bort obehagliga känslor utan låt de flöda fritt igenom och ut ur kroppen. Lär dig sedan surfa på och runt känslan. Uppehåll dig i känslan. Det går även att meditera på en känsla som då till slut upphör och försvinner.

Miljötips: Testa att ta en skärmfri vecka. Klarar du en ynklig vecka utan att titta på en skärm? Dator, tv, mobil, surfplatta; allt som har en skärm helt enkelt. Vi har idag blivit slavar under våra skärmar och umgås inte med varandra på samma sätt som man gjorde förr. En skärmfri vecka kommer ge många nya erfarenheter och trevliga stunder tillsammans. Anta utmaningen!

Position: Stjernøya