Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och ut mot öppet hav
Väder: Molnighet 2/8, 8 m/s nordlig
Distans: 0 km
Medeldistans: 34,3 km
Total distans: 2127km
Födointag frukost: Inget
Födointag lunch: Bröd och kaffe
Födointag middag: Ris, smör
Hälsa/känslor: Skönt med vilodag. Känner att kroppen behöver det.

Sov från och till ända fram till 15. Det blåser motvind 8 m/s och då är det svårt att komma framåt. Kanske det avtar till natten. Ligger mest i tältet och kopplar av samt läser nyheter, kartor och kustbeskrivningen över Norge. När det är blåsigt och inte finns skydd mot väder, vågor och vind bär jag upp kajaken på land. Men först packar jag ur hela kajaken så att den inte ska bli så tung. Tur att kajaken i sig själv bara väger 21 kg. Min gamla väger 26 kg och det gör enorm skillnad. Så underbart att bara ta det lugnt, men rastlösheten väntar runt hörnet.

Tankar om livet: Vad är då motsatsen till klagan? Måste ju vara något väldigt positivt. Svaret är Komplimanger och beröm. Alltför många människor ger aldrig andra komplimanger eller beröm. Komplimanger och beröm är gratis och främjar allt och alla. Du vinner själv på att ge andra komplimanger/beröm och det är roligt eftersom du gör människan så glad.

Miljötips: En vanlig disktrasa håller sig fräsch och kan användas om och om igen om man kör den i diskmaskinen med övrig disk. Någon gång då och då kan man även koka den med lite diskmedel i för att ta kol på alla bakterier. Den blir som ny varje gång! Testa hur länge du kan använda samma disktrasa!

Position: Lenangsøyra