Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och ut mot öppet hav
Väder: Molnighet 0/8, 7 m/s motvind nordlig
Distans: 33 km
Medeldistans: 34,9 km
Total distans: 2127km
Födointag frukost: Bröd och kaffe
Födointag lunch: Carbonara
Födointag middag: Ris, smör, aspsopp och korv samt kråkbär och hjortron
Hälsa/känslor: Nöjd med dagens kamp. Grymt ont i ryggmusklerna. Blir lång sovmorgon.

Vaknade relativt tidigt och tog allt i slowmotion-takt. Skönt att ha all tid i världen på sig. Har kommit till insikt att i realiteten skulle jag ju kunna fortsätta för evigt. Klarar mig ju utan medhavd mat eller pengar. Men jag klarar mig inte utan familjen. Har kämpat mot vinden som blåste kraftigt på grund av tunneleffekt i fjorden. Paddlade tätt intill land eftersom jag vill se att jag faktiskt förflyttar mig framåt. En utter låg och tryckte i strandkanten i tången. Jag såg den inte förrän den med två skutt hoppade i vattnet precis framför kajaken. Häftigt! Nu börjar det bli kargare och tidvattnet är över tre meter. Dåligt med skålsnäckor också. Hittade både hjortron och svamp till middagen. Kul att se så mycket kråkor här samt en svart måsliknande fågel med långa stjärtfjädrar. Har sett den i slagsmål med andra måsar. Kustlabb heter den och fångar inte egen fisk utan har specialiserat sig på att sno sin fisk från andra fåglar. Den jagar inte själv utan anfaller och terroriserar måsar att lämna över eller spy upp sin mat. Den är inte snäll men väldigt vacker. Nu är den skyddande paddlingen över och den svåraste paddlingen kvar. Mot Ryssland!

Tankar om livet: Klaga aldrig någonsin. Det medför bara negativa aspekter både för dig själv och den du eventuellt klagar på. Bryt detta beteende genom att säga något positivt om samma sak som du just klagade på. Antingen förändrar man situationen eller så accepterar man den, men att bara klaga på person eller situation är ingen lösning. Det finns absolut inget positivt med klagan.

Miljötips: Använd honung som sötningsmedel istället för socker, sirap och dylikt. Bina är starkt hotade och om vi ökar efterfrågan på honung kommer det produceras fler bisamhällen. Miljarder bin dör till följd av människans påverkan på jorden.

Position: Lenangsøyra