Skip to main content

Landskapsbild: Höga fjäll och utmynnande fjord
Väder: Molnighet 0/8, 5 m/s motvind nordlig
Distans: 30 km
Medeldistans: 34,9 km
Total distans: 2094 km
Födointag frukost: Canarisk omelett, kaffe, glass och hjortron
Födointag lunch: Bröd
Födointag middag: Varma koppen Broccolisoppa
Hälsa/känslor: Riktigt trött nu

Kl 10 var jag hemma hos Colin och Mari. Vi inmundigade en två timmars frukost och pratade om alla möjligheter som livet är så fullt av. Mycket av pratet kretsade runt Svalbard, djurs medvetandegrad samt friluftsliv i stort. Förstår inte varför man ska urskilja människan så från djuren. Människan är ju ett däggdjur. De skickade med mig några påsar frystorkad turmat som blev mycket uppskattat. Lade i kajaken i gassande solsken och stiltje. Ställde in siktet på Tromsø bro och körde på. Skulle startat tidigare! Efter bara en timme slog sjöbrisen till och jag fick motvind. Sjöbrisen blåser alltid in mot land och vrider åt höger på norra halvklotet och således blir den nordlig här i Norge. Framme i Tromsø blev jag ikappaddlad av en svensk tjej som studerade till läkare här på världens nordligaste universitet. Jag fick en trevlig pratstund. I hamnen satt ett gäng festprissar och drack öl och jag fick deras sista. Nästa gång jag kom förbi skulle de bjuda på Marijuana, men det är inte min grej. När jag sedan kom fram till bron kom jag inte igenom på grund av strömmen. Efter flera försök gick det dock ändå. Körde sedan på längs med strandkanten för att förvissa mig om att jag över huvud taget kom framåt. Eftersom jag var full av energi körde jag på och gick inte iland förrän kl 23. Nu är jag gruvligt trött och det ska bli ljuvligt att sova bara myggbetten slutar klia.

Tankar om livet:
 Eftersträva ett jämlikt förhållande där båda parter lyssnar på och respekterar den andre. Använd tankeställningen att man skiftar på sina positioner. Om jag var du hur skulle jag då reagera på beteende och handlingar. Är vissa saker bara ok för den ena parten är förhållandet inte jämlikt. Det den ena tillåts göra måste ju självklart även den andra tillåtas göra.

Miljötips: Försök minska på köttkonsumtionen till fördel för bönor, linser och vegetariskt. Fågel och fisk har mycket mindre miljöpåverkan än kött. När man köper kött kan man ha i åtanke att nötköttet är det kött med störst miljöpåverkan.

Position: Vågnes