Skip to main content

Landskapsbild: Ut ur en fjord och in i nästa
Väder: Molnighet 0/8, 4 m/s medvind västlig
Distans: 33 km
Medeldistans: 35 km
Total distans: 2064 km
Födointag frukost: Bröd, korv och kaffe
Födointag lunch: Torsk och ris
Födointag middag: Hamburgare
Hälsa/känslor: Lever drömmen

Tog en timme att bli tillräckligt varm för sömn i blöt sovsäck. Men imorse torkade jag allt. Gick upp vid 11 men valde att vänta på tidvattnet så jag skulle slippa bära kajaken och var således på vattnet kl 15. Idag är första dagen jag fiskat för nöjes skull. Returnerade fisken istället. Tokigt fiske idag. Bara att släppa ned! Stundtals kokade vattnet av fisk. Hade tur med både ström och vind idag också. När jag så paddlar så ser jag plötsligt en stor skugga som simmar under kajaken. Jag gör nästan i byxan men när jag så ser efter lite närmare upptäcker jag att det är min egen skugga. Börjar skratta åt mig själv som blir rädd för min egen skugga! Men så har jag också varit utan riktig sol ett bra tag nu. Kommer in i ett strömmande sund och siktar Tromsø. Ett av mina delmål! Ger mig den på att jag ska nå det idag men då ser jag en paddlare som långsamt närmar sig framifrån. Han har byggt om sin kajak och har bestämt sig på att dra upp en stor kveite (hälleflundra) från kajaken. Den sista på 60 kg var han tvungen att släppa. Hela hans däck var översållat med fisk. Han bjöd hem mig till sig och efter mycket fiskrensning grillade vi hamburgare hemma hos Colin som han heter och hans fru Mari. Underbart! En dusch hann jag också med innan middagen. De berättade att förra året hade de träffat en nederländsk tjej som cyklade igenom hela Norge utan pengar. Hon hade gått in på mataffärerna och frågat om de hade någon mat som gått ut och som skulle slängas. Hon hade fått massor! Inbjuden till frukost kl 10 så nu måste jag ställa väckarklockan. Jag har en tid att passa. Känns konstigt men ska bara bli roligt och jag behöver komma upp lite tidigare.

Tankar om livet: Ifrågasätt allt, även det allmänt vedertagna. Det finns inget som säger att man bör följa strömmen och den breda opinionen utan livet är helt fritt att levas efter sin egen livsåskådning. Följ alltid din intuition och magkänsla för vad som är rätt. Hur otroligt fel och galet det kan gå när folk bara gör som alla andra behöver vi bara ha koncentrationslägren under andra världskriget i åtanke för. Ingenting säger att majoriteten behöver ha rätt. Ifrågasätt självklart även allt tokigt jag skriver. Mina Tankar om livet och värderingar speglar säkert inte sanningen och jag som alla andra är full av brister och svagheter.

Miljötips: Låt inte vattenkranen spola oavbrutet vid tandborstning och tvätt av händer utan använd den sparsamt. Sätt inte heller på så kraftigt flöde. Stäng av duschen under tiden som du tvålar in dig.

Position: Kvaløya