Skip to main content

Landskapsbild: Inomskärs fjordlandskap med mycket frodighet och bebyggelse
Väder: Molnighet 1/8, medvind 3 m/s nordostlig
Distans: 26 km
Medeldistans: 31,2 km
Total distans: 187 km
Födointag frukost: Grillad makrill
Födointag lunch: Torsk med citronpeppar och farinsocker samt 1 banan.
Födointag middag: 1 liten sej, 1 apelsin och 2 fläskkotletter.
Hälsa/Känslor: jag lever drömmen.

Vaknade inte förrän 08 och tog sedan god tid på mig med bad och tvagning med tång. Eftersom någon lämnat en grill på stranden blev det grillad makrill till frukost. Utsökt och helt i min smak. Har alltid varit min favoritfisk. Hittade strandlök och tog med ett grillgaller för framtida grillning. Tänkte jag skulle gå inomskärs idag för att se en annan sida av Norge (har ju nästan bara paddlat i havsbandet hitintills.) så in bland fjordarna och in till Arendal. Det blev dock en hel del mer omvägar varvid jag bara kom 26 km idag, men otroligt vackert. När jag var liten och bilade med mina föräldrar i Norge och de ville att jag skulle titta ut så lär jag ha sagt: ”Det är så jäkla vackert så nu orkar jag inte se på’t mer.” Idag drog jag en makrill som jag sedan tappade igen, och 1 stor torsk från 82 meters djup. Han såg lite uppblåst ut när han kom upp. 1 sej på typ 800 gram samt 4 småtorskar som åkte tillbaks. Jag tycker sejen smakar godare och så har den ju inga maskar som torsken ofta verkar ha (iallafall de jag drar upp). Men nu tänker man inte så mycket på det längre. Undrar varför det inte finns i torskblocken man kan köpa? Verkar ju konstigt om de skulle kontrollera och sedan handplocka maskarna. Tillsatte idag citronpeppar till torsken och den blev godare, tillsatte sedan farinsocker och då blev den kämpegod. Lite otippat fick jag syn på en apelsin guppandes i havsvågorna. Den bärgade jag och tog som förrätt. Fick tips av en kille att jag skulle övernatta på en känd ö som heter Merdø med fornlämningar och Museum. När jag kom fram låg det redan 30 kajaker uppradade på stranden. Tydligen börjar en paddelkurs för nybörjare i morgon och 30 förväntansfulla deltagare sprang runt med grillmat. Träffade en av instruktörerna och han berättade att 2 norska paddlare ligger 1 vecka före mig på väg mot ryska gränsen. Han bjöd dessutom på 2 grillade fläskotletter men ingen förstod att det skulle smakat underbart med en öl till köttet. Man får dock vara tacksam för det man får och alkoholen är dyr i Norge.

Tankar om livet: Det finns i varje person två olika medvetanden. Den resonerande logiska och den intuitiva emotionella. För att vara närvarande i nuet behöver man följa den intuitiva. Om man istället lyssnar på den resonerande kommer man istället leva i det förflutna eller i framtiden.

Miljötips: Riktiga vikingar och ännu flera krutgummor väljer att bada i havet eller insjön på sommaren istället för att duscha. Väljer man ändå att duscha kan man försöka undvika ångdusch. När det blir ånga på spegeln. Ångan betyder faktiskt att man duschat för varmt och för länge.

Position: Merdø