Skip to main content

Landskapsbild: Stora fjäll och inne i lång smal fjord.
Väder: Molnighet 4/8, vindstilla
Distans: 33 km
Medeldistans: 35,1 km
Total distans: 2031 km
Födointag frukost: Bröd och korv
Födointag lunch: Mackor med smör och kaffe
Födointag middag: Mackor
Hälsa/känslor: Livet blir inte mycket bättre.

Klev inte upp förrän kl 12 och till min häpnad var hela himlen fortfarande gråmulen med duggregn. Kollade vädret och på den var det växlande molnighet. Men efter några timmars paddlande skingrade sig molnet och solen började lysa på mig. Underbart! Svallvågen igår blötte ner både tält, liggunderlag och sovsäck så imorrn ska jag börja dagen med att torka allt jag har för imorgon är det lovat strålande solsken. Paddlade idag genom ett sund där makrillen hoppade i vattenytan. Det var strömt, fullt med små fiskebåtar och vimlade av mås och trut. Slängde i fiskeriggen och vad får jag på kroken om inte en torsk (med mask). Har satt på grövre grejer nu för att få lite större fiskar och då får jag förstås ingen makrill. Men numera kollar jag igenom filéerna och tar bort masken så det känns inte längre besvärande. Idag har jag passerat 2000 kilometer och känner mig rätt så nöjd med det. Wilma föreslog att jag måste ju beträda rysk mark när jag kommer fram till gränsen och det tyckte jag var en bra idé. Inte så långt kvar nu. Bara 800 kilometer. Har lyckats vända på dygnet igen och nackdelen när man paddlar på natten är att man får solen rakt i ögonen. Drar nu ner lite på takten för lite mer fiske och livsnjutning.

Tankar om livet: Rösta inte efter din egen vinnings skull utan lyft istället blicken till vad som är bäst för Sverige, Europa och världen. När vi skulle rösta om medlemskap i EU röstade jag JA. Inte för min skull eller för Sveriges skull utan för att jag tänkte på att de fattiga länderna i EU skulle få det bättre genom ett Svenskt medlemskap. Tänk större!

Miljötips: I vår tid finns det en politisk fråga som överskuggar allt annat på den politiska arenan med råge. Det absolut viktigaste och som vi hitintills misskött å det grövsta är Moder Jord och den hållbara utvecklingen. Dagens miljötips är därför att rösta på partier som värnar om miljön.

Position: Litjehamna