Skip to main content

Landskapsbild: Stora fjäll och stora vatten
Väder: Molnighet 8/8, 7 m/s medvind sydvästlig
Distans: 53 km
Medeldistans: 35,1 km
Total distans: 1968 km
Födointag frukost: Sej och ris, kaffe
Födointag lunch: Sej och ris
Födointag middag: Kyckling, revbensspjäll med potatisgratäng och 3 öl
Hälsa/känslor: Allt är toppen

Vaknade utsövd imorse och såg fram emot lite extra fiske. Fick en fin torsk på runt 6 kg. Men så mycket mat behöver jag inte så den returnerades. Tar de lite mindre som blir en lagom måltid. Paddlade på i god medvind och siktade till slut på en kyrka som brukar ha vatten. Hittade inget vatten vid kyrkan så jag ringde på ett hus istället trots att kl var 22.30. Barnen lekte kurragömma utomhus så jag tänkte att här är det nog lugnt att ringa på trots den sena timmen. I huset fanns tre syskon med sina respektive familjer och tre fina hundar. Jag blev inbjuden och gick inte tillbaka till tältet förrän 00.30. Då hade de varit så snälla att de bjudit mig på otroligt god mat och dryck samt gemytligt sällskap. Imorgon ska jag upp dit igen på kaffe. Fick också tips om var man bäst fångar hälleflundran här omkring.

Tankar om livet: Rikedom är inte ett tecken på framgång och lycka. Snarare ett tecken på själviskhet och girighet. Att samla på sig för mycket och leva ett liv i överflöd och omåttlig lyx när så många i världen lever i total misär kan aldrig vara rätt. Rikedom ger en stora möjligheter till goda gärningar och att sprida enorm lycka till de behövande. Ingen blir lycklig av att vara rik men däremot av att ge. Jag är inte rik, kommer aldrig att bli rik, och har ingen som helst önskan att bli rik.

Miljötips: Ta med ryggsäck till affären som du sedan kan lägga varorna i så att du slipper köpa kasse. Mycket skönare att bära varorna på ryggen också.

Position: Dyrøya

>