Skip to main content

Landskapsbild: Inne i Lofotsmassivet i trång fjord med imponerande fjäll överallt runtomkring
Väder: Molnighet 7/8, 2 m/s medvind västlig
Distans: 34 km
Medeldistans: 34,8 km
Total distans: 1915 km
Födointag frukost: Ris med smör, kaffe
Födointag lunch: Tacobröd med nötkräm
Födointag middag: Ris med smör
Hälsa/känslor: Allt är bara bra.

Eftersom jag inte ville gå upp i ottan beslutade jag att vänta in eftermiddagens tidvatten. Man vill ju inte paddla mot strömmen. Dock så är det ett par timmars fördröjning i strömmen och den slår inte om på momangen när tidvattnet vänder. Nordgående ström på stigande tidvatten. Kom alltså inte iväg förrän 15.30. Sikten är nu fenomenal och jag kan nog lätt se 15 meter ner. Som att paddla i ett akvarium där man ser fiskar, sjöborrar och sjöstjärnor överallt. Ska finnas mycket hälleflundra här och det vore så kul att få en. Ligger nu på en liten ö fullsmockad med mås och strandskator.

Tankar om livet: Försök aldrig stöpa om en annan människa. Att forma sin partner efter sitt eget tycke, smak, och preferenser av sin egen sinnesbild av drömpartnern slutar bara i tragedi för båda parter. Den som blir formad försöker kanske tillmötesgå men avskyr att inte få vara sig själv. Till slut dödas kärleken eftersom man långsamt kvävs i ett sådant förhållande. Stötta, uppmuntra och försök istället bidra till din partners utveckling och livslust. Den som formar blir aldrig nöjd eftersom partnern aldrig lever upp till förväntningarna. Acceptera istället partnern och älska både styrkor och svagheter hos partnern. Konstruktiv kritik kan man ge. Men bara på handlingar och aldrig på karaktären. Vi är alla unika och tråkigt vore väl det annars. Man är alltid två olika personer i ett förhållande. Gå aldrig in i ett förhållande med en destruktiv och ondsint själ i förhoppningen om att ändra, rädda och frälsa den andre med din kärlek. Det resulterar bara i olycka och fördärv.

Miljötips: När jag gjorde lumpen höll vi skinande rent med först vanlig golvborste, sen moppade vi golven med vatten och slutligen drog vi av möblemanget med våta trasor. Inga dammsugare där inte.

Position: Storholmen