Skip to main content

Landskapsbild: Inne i Lofotsmassivet i trång fjord med imponerande fjäll överallt runtomkring.
Väder: Molnighet 6/8, 5 m/s medvind sydvästlig
Distans: 48 km
Medeldistans: 34,8 km
Total distans: 1881 km
Födointag frukost: Tacobröd med nötkräm, kaffe
Födointag lunch: Tacobröd med nötkräm
Födointag middag: Frystorkad soppa med ris
Hälsa/känslor: Hälsan och känslorna är som vädret; toppen

Skönt att väderprognosen hade förändrats till det bättre. Svagare vindar och mindre regn. Precis lagom vind vilket gjorde att jag styrde direkt mot Tjeldesund. Men innan fick jag en pratstund och en kopp kaffe med värdinnan Anne-Gry. Passagen över till Tjeldesund tog fem timmar. Inne i sundet ska det vara fyra knops ström varvid jag måste invänta rätt förhållanden imorgon. Det är helt otroligt vackert här. Tumlarobservationer börjar nu bli vardagsmat och inte lika kittlande. Däremot ska det finnas brugd här som jag ivrigt spanar efter. Ligger nu härligt nerbäddad i tältet på en klippa och regnet smattrar som vanligt på tältduken. Men nu är det inte bara regn i prognosen utan även en hel del sol. Just nu har jag det så grymt bra! Tre dagar i gästfrihetens tecken gjorde underverk. På toppen av Maslows trappa.

Tankar om livet: Lär dig Maslows trappa och försök ha insikt var du befinner dig för tillfället. Man rör sig naturligt upp och ner i trappan och det är naturligtvis som det ska. Att hela tiden befinna sig på toppen är inte bra då man inte inser värdet av det. Bemästra dig själv när du inte står på toppen. Behoven på en lägre nivå måste vara tillfredsställda innan högre mål blir viktiga för individen.

– Kroppsliga behov

– Behov av trygghet

– Behov av kärlek och gemenskap

– Behov av uppskattning

– Behov av självförverkligande

Miljötips: Cigarettfimpar är filter och det samlas mycket gifter i dem. Släng dem därför inte utomhus eller i toaletten utan se till att de hamnar i soporna för brännbart.

Position: Tjeldøya