Skip to main content

Landskapsbild: Lummiga småöar med vita sandstränder och ståtliga fjäll i bakgrunden. Lofotsmassivet långt ute till havs
Väder: Molnighet 8/8, 5 m/s motvind nordostlig
Distans: 48 km
Medeldistans: 34,6 km
Total distans: 1833 km
Födointag frukost: Franska med brunost, kaffe
Födointag lunch: Inget
Födointag middag: Valgryta med bröd och vatten
Hälsa/känslor: Mår mycket bättre idag. Beror nog på att jag fick en hel natts sömn utan oro för kajaken

Det är grymt skönt att inta frukosten sittandes vid ett bord inomhus med enastående utsikt. Laila hoppade högt och vaknade snabbt när hon fick smaka mitt nybrygda starka kaffe. Efter att ha fixat och packat allt tog jag farväl av Laila och gav henne en burk organisk hudkräm tillverkad av rättvisemärkt afrikanskt shiasmör. Otroligt skönt att smörja in händer och ansikte med. Kom på vattnet vid 09.30 och paddlade 12 timmar i motvind utan att stiga ur kajaken. När man sen stiger ur bär knappt benen utan man står och vinglar och måste ta stöd ett tag innan benen bär. Kom så fram till Tranøy fyr där de har restaurang och övernattning. Laila hade ringt och förvarnat och en säng i korridoren väntade på mig. Eftersom jag inte hittat nåt bra ställe att kliva iland på och jag glömt förbereda lunchen skippade jag den. Så när de erbjöd mig valgryta tackade jag ödmjukast ja trots att jag är emot valjakt. Jag har aldrig smakat val så jag måste erkänna att jag var nyfiken också. Kan berätta att det smakar och ser ut precis likadant som älgkött. Skönt att ligga inomhus för nu viner vinden utanför med 10 m/s. Imorrn blir det åka av för det ska blåsa och regna hela dagen imorgon.

Tankar om livet: Avskildhet behöver alla människor för att må bra. Ensamhet däremot mår ingen bra av eftersom människan är ett flockdjur. Det är viktigt att ta sig tid till avskildhet utan störningsmoment och bara rå om sig själv. Se därför till att du får den avskildhet du behöver.

Miljötips: Tvätta aldrig bilen hemma på uppfarten då alla gifter från avgaser och vägbanan i smutsen på bilen och från rengöringsmedel hamnar i naturen. Biltvättar och Gör det själv-hallar har reningsverk och avskiljare som tar hand om detta.

Position: Tranøy