Skip to main content

Landskapsbild: Höga branta fjäll och öppet hav, skyddande skärgård borta
Väder: Molnighet 8/8, 5 m/s sidvind västlig
Distans: 45 km
Medeldistans: 35,1km
Total distans: 1755 km
Födointag frukost: Kaffe, ris och smör
Födointag lunch: Ris och smör
Födointag middag: Bröd och choklad
Hälsa/känslor: Trött, mätt och nöjd.

Mycket riktigt blev det en trög start på dagen. Låg på en skräpig sandstrand med trafikerad väg precis ovanför. Inga fördelar förutom att jag nyttjade närmsta villans soptunna. Samlade ihop lika mycket som jag hade själv den korta promenaden upp till soptunnan.  Har sedan paddlat på hela dagen med stora rullande berg av vågor från det öppna havet. När dessa vattenmassor stöter emot berg eller grynnor blir det otroliga crescendon av vattenkaskader. Försökte filma ett idag och när jag trixar med kameran märkte jag inte att jag sögs in mot det. Paddlade rätt snabbt när jag märkte att jag var farligt nära. Här var det svårt att hitta tältplats så jag beslöt att paddla in i en lång vik som jag såg hade sandstrand längst in. Efter en halvtimmes paddlande upptäcker jag att sandstranden är för långgrund och att jag skulle bli tvungen att släpa kajaken flera hundra meter. Bara att paddla ut igen. Fick först för stor torsk på kroken och returnerade den. Det är för mycket mat och jag vill inte slänga fisk. Då är det bättre att ta de i lagom storlek. Nu ligger jag så äntligen i tältet och har två fina torskfileer i kastrullen. Det blir både frukost och lunch imorgon.

Tankar om livet: Det du uträttar för dig själv i livet dör också med dig. Det du uträttar för eller mot andra och omvärlden lever kvar efter din död genom andra människor eller genom de saker du skapat eller förstört, älskat eller sårat, etcetera. Du måste ta ställning till hur det avtrycket skulle se ut om du dog imorgon. Ta sedan ställning till hur du vill att ditt avtryck ska se ut och vad du kan göra för att förverkliga det.

Miljötips: En fantastisk bra, lärorik och tänkvärd hemsida som bevarar gammal kunskap och kulturarv samt genomsyras av en hållbart levnadssätt är www.alternativ.nu

Position: Vetøya

Fiskefilm från dagen