Skip to main content

Landskapsbild:
Väder: Molnighet 8/8, 10 m/s medvind sydvästlig
Distans: 32 km
Medeldistans: 34,9 km
Total distans: 1710 km
Födointag frukost: Kaffe, skålsnäckor, pasta och smör
Födointag lunch: Skålsnäckor, pasta och smör
Födointag middag: Choklad
Hälsa/känslor: Orkar inte laga middag idag utan det fick bli en chokladkaka till middag. Lovar bättring!

Var trött imorse och tänkte att det får ta den tid det tar och inget stressande. Det var helt vindstilla. Ett par som var ute och paddlade fick mig att stiga upp. Vi språkade en stund och de varnade mig för Saltfjorden, men eftersom det var vindstilla och inte en krusning på vattenytan så konstaterade vi att det inte skulle bli några problem idag. Kollade vädret och det påstod att det blåste 9 m/s. Konstigt för så fel brukar det inte vara. Paddlar på en timme och från ingenstans dundrar så vinden in. Kommer fram till fjorden och tidvattnet och vinden samspelar vilket är mycket bättre än när de motverkar varandra. Stora böljande vågor med en del brytande vågor. Beslutar att ta fjorden längre ut vilket minskar tidvattnets effekter. Tre timmar senare har jag passerat fjorden och landar på en liten holme för pink, bensträck och lunch. Bodø Ligger inom synhåll men beslutar att paddla förbi. Plötsligt tilltar vinden kraftigt i styrka och jag far som en vante framåt. Helt otrolig fart framåt men vid första bästa läge söker jag skydd och slår läger vid en sandstrand. Nu vill jag bara sova länge. Risk för sovmorgon imorrn också. Länge sedan jag såg sol och det regnar mer eller mindre hela tiden. Ingen möjlighet att ladda batterierna heller eftersom jag laddar dem med solceller så nu är det ransonering även på mobilanvändandet. Dessutom blåser det för mycket för fiske.

Tankar om livet: Är glaset halvfullt eller halvtomt?. Alla motgångar, hinder, prövningar och sorger är praktiska erfarenheter som man behöver lära sig för att i djupet att sitt hjärta bli en bättre människa. Inta en positiv inställning till livet och de motgångar du möter. Det finns ofta något positivt med allt bara man vänder och vrider lite på det. Man väljer själv om man vill leva ett liv med positivt eller negativt synsätt. Det har enbart med inställningen att göra. En del människor väljer att se alla hinder som ställs i personens väg som problem. Alla hinder blir då jobbiga och tråkiga att överkomma. Om man istället ser alla hinder som intressanta utmaningar blir de utvecklande och roliga att erövra.

Miljötips: Om du anlägger en trädgård så satsa på perennaväxter, fruktträd och bärbuskar samt andra nyttoväxter såsom lavendel för dofter och kryddor för smaksättning där den lättodlade timjan kan rekommenderas.

Position: Vikran, Bodø