Skip to main content

Landskapsbild: Snöklädda fjäll och höga branta öar med ett gytter av småöar runtomkring
Väder: Molnighet 8/8, 5 m/s medvind sydvästlig
Distans: 50 km
Medeldistans: 34,8 km
Total distans: 1634 km
Födointag frukost: Kaffe, pasta med torrfodersoppa
Födointag lunch: pasta med torrfodersoppa
Födointag middag: Smör och pasta samt choklad
Hälsa/känslor: Varmt och skönt, mätt och nöjd

Idag passerade jag polarcirkeln. Ett konstverk i form av en jordglob i metall symboliserade passagen. Nu befinner jag mig i midnattsolens rike. Men ingen sol i sikte utan bara regn, dis och dimma. Dagen började med en hel flock silvertärnor som flög upp på nära håll. Dessa luftens akrobater som genomför sina dykattacker ner i vattnet och är så härliga att beskåda. Lite längre bort lyfter två havsörnar som majestätiskt flyger fram på enorma vingar. Paddlar längs branta klippor med vackra vattenfall och trånga passager. Eftersom jag har bekväm lagom medvind paddlar jag på hela dagen med endast en urstigning för lunch. När jag kommer fram på kvällen tar det en hel timme innan värken i baken försvinner. Min rumpa har blivit benig och knotig och inte lika skön och mjuk som vanligt att sitta på. Har tänt ljus i tältet och tagit en wirrepinne, ätit pasta med smör och käkat choklad och krupit ned i sovsäcken. Kommer sova som en stock bara jag får denna dagsrapport klar. Den tar mig ungefär 1 timme att skriva varje kväll.

Tankar om livet: Låt känslorna få fritt spelrum och dämpa dem inte. Vi blir uppfostrade att lägga band och trycka tillbaka både negativa/Yin och positiva/Yang känslor, men detta är inte naturligt och livet blir mindre rikt. Lev istället ut dina känslor och tillåt dig att till exempel skratta hejdlöst när du är riktigt glad.

Miljötips:
 Odla dina egna grönsaker och kryddor på sommaren. Funkar utmärkt även i blomlådor på balkongen om du bor i lägenhet. Man kan skörda och få grönsaker hela sommaren. Framförallt sallad fungerar otroligt bra. De är lätta att odla. Man kan plocka några blad kontinuerligt och det växer hela tiden fram nya så en planta blir ett förråd för hela sommaren. Färskpotatis kan man odla i en eller flera stora krukor. Bondbönor är också bra nybörjargrönsak som är så otroligt spröda och goda. Sen är ju paprika, tomat och gurka väldigt roligt att odla men de behöver mer värme i form av en extra varm södervägg eller miniväxthus.

Position: Geitøya