Skip to main content

Landskapsbild: Snöklädda fjäll och höga branta öar
Väder: Molnighet 8/8, 8 m/s sidvind västlig
Distans: 30 km
Medeldistans: 34,4 km
Total distans: 1584 km
Födointag frukost: Kaffe bröd och olika pålägg, mest getost
Födointag lunch: Inget, frukosten räckte
Födointag middag: Makrill och pasta samt choklad
Hälsa/känslor: Kyligt, längtar efter värme och sol

Låg och drog mig i den sköna varma sängen till kl 10. När jag kom upp var frukostbordet dukat och jag riktigt njöt av allt det goda. Speciellt deras goda mesost. De har även jordgubbar som pålägg på mackorna. Sedan pratade vi fåglar hela morgonen och i deras tubkikare beskådade vi den vackra gravanden nere i viken. Vi gick igenom de flesta fåglar och jämförde norska kontra svenska fågelnamn som nästan alltid skiljde sig åt. Jag har nu även sett storlom och tordmule. Storlomen med sina hjärtskärande läten och tordmulen med sitt pingvinliknande utseende. De följde mig sedan till bryggan för avsked och lyckönskningar och jag stävade ut mot horisonten. Öarna är enorma och sträcker sig igenom molntäcket så man inte vet hur höga de är. Jag har idag avverkat två långsträckta öar. Fiskade idag också, och fick först torsk, men inte så sugen så jag släppte tillbaka den. Fick sedan till min lycka makrill och den har jag nu ätit upp. Ska försöka somna tidigt idag och vi får se hur det går.

Tankar om livet: Att leva i nuet – Vara helt närvarande i aktiviteter. Vandra inte bort i andra tankar eller försök hinna med två saker samtidigt när du utför en aktivitet. Engagera dig istället i den pågående aktiviteten. Speciellt om den är tillsammans med en annan person eftersom den personen känner om du inte är mentalt närvarande och då blir sårad. Utför aktiviteter en i taget och med fullt fokus och närvaro. Den finaste gåvan du kan ge familj och vänner är din tid, ditt odelade intresse, engagemang och att man är närvarande i gemensamma aktiviteter utan att vandra iväg i sinnet eller ta fram telefonen.

Miljötips: Släng inte slattar bara för att det är jobbigt att få ut det sista ur paketet/förpackningen utan ta det istället som en utmaning att få ut det sista. Det finns en del innovativa uppfinningar som den lilla mangeln för att få ut allt ur tuber. Tänk hur mycket man kan ta tillvara på om man under en hel livstid alltid tar tillvara på det sista istället för att slänga det.

Position: Stigen