Skip to main content

Landskapsbild: Höga utskjutande stora fjäll och stora öar samt ett gytter med småöar
Väder: Molnighet 8/8, 5 m/s medvind sydvästlig
Distans: 22 km
Medeldistans: 34 km
Total distans: 1500 km
Födointag frukost: Kaffe
Födointag lunch: Torsk, 1 öl och nötmix
Födointag middag: Sej och pasta
Hälsa/känslor: Blöt och trött

Vi hade bestämt tidig uppgång och 07.30 bjöd jag Fredrik på kaffe. Sedan började vi fotograferandet. Många paddeltag har det blivit idag utan att man kommit framåt. Vi fotade hela 8 timmar med avbrott endast för lunch. Man behöver mycket tålamod för fotograferande och Fredrik gav sig aldrig förrän han var helt nöjd. Kul och lärorikt var det också. Riktigt kul att lära känna Fredrik som är av den ödmjuka, snälla sorten. Slumpen slog till idag när Fredrik vid parkeringen pratar med några svenska fiskare. Det visar sig vara från Leech och killen som sponsrat mig med solglasögon. De beslutar att även sponsra med lite mat och ger Fredrik en nyfångad torsk. Det jag minst på jorden önskar mig skänks mig. Det är tur att det är tanken som räknas och torsken görs direkt i ordning till lunch. Till slut är Fredrik nöjd och jag är mycket spänd på att se resultatet. Idag plurrade jag för första gången då jag tappade fotfästet bland de hala stenarna. Hade inte gjort så mycket om jag inte för andra gången slarvat med pinkluckan i torrdräkten. Resultatet är nu att jag är blöt från midjan och neråt. Vill inte byta till mitt torra ombyte utan vill spara det till allvarligare situationer. Alla värmande kläder jag har med är av ull från Ullmax och det unika med ull är att det värmer även när det är blött. Att de även neutraliserar svettlukt är inte heller dumt. Väderleksprognosen är inte heller direkt munter med regn varenda dag de närmaste nio dagarna. Allt är blött eller fuktigt och det är bara att vänja sig vid det nu. Har ätit och förankrat kajaken rejält eftersom det blåser kuling hela natten och morgondagen och det kommer vräka ner regn under natten.

Tankar om livet: Tänk inte på det som varit (historia) eller det som komma skall (framtiden) när du ska fatta dina beslut. Fokusera på här och nu. Det är det som betyder något. Använd din magkänsla, din intuition. Det är endast den som verkligen vet vad du vill. Vad vill du just nu?

Miljötips: Var sparsam med utomhusbelysning och sätt bara upp där det verkligen behövs. Mörker är idag en bristvara. Vi har belysning bara mellan garaget och ytterdörren med rörelsevakt. För alla andra bestyr utomhus i nattmörkret har jag istället pannlampa.

Position: Mindlandet