Skip to main content

Landskapsbild: Höga utskjutande fjäll och stora öar
Väder: Molnighet 8/8, 14 m/s medvind sydvästlig
Distans: 67 km
Medeldistans: 34,4 km
Total distans: 1478 km
Födointag frukost: Kolja, pasta med smör
Födointag lunch: Kolja, pasta med smör
Födointag middag: Skålsnäckor, strandkrabbor, pasta med smör
Hälsa/känslor: Slutkörd

Lade mig tidigt och gick upp vid 06 för att utnyttja medvinden. Flög fram över vattnet. Stora och brytande vågor i kuling styrka. Har bestämt möte med Fredrik Schlyter i Brønnøysund så jag ville snabbt dit innan honom. Han är en extremt duktig alpinist och professionell action/friluftsliv/äventyrs fotograf från Norrköping som kommer upp hit och fotar för reportage och mina sponsorer. När jag anländer har han två timmar kvar så jag beslutar att fortsätta till en finare plats som dessutom har lä. Resulterar i 3 timmars till paddling innan jag hittar en plats som duger. Skickar ett sms till Fredrik att han ska springa till udden och vara beredd med kameran. Vi tajmar det perfekt och det blir en halvtimmes fotande. Sedan en timme till vid lägerplatsen. Jag visade och bjöd Fredrik på skålsnäckor och strandkrabbor. Han i sin tur bjöd mig på öl, choklad och nötmix. Hela morgondagen är vikt åt fotograferande och jag får inte paddla mer förrän Fredrik känner sig helt nöjd. Paddlade förbi Torghatten idag. Berget som ser ut som en hatt med ett hål tvärs igenom. Hatten kastades ut för att rädda trollet Lekamøya och pilen som var ämnad för henne genomborrade istället hatten. När solen stigit upp förvandlades alla till sten. När man börjar tänka så ser man yppiga kvinnor och troll i varenda sten man tittar på.

Tankar om livet: Lär dig meditera. Det är ingen slump att så många i Asien och även nu i västvärlden anammat meditationen. Även inom medicin och idrott är meditationen skattad och lovprisad. Själv använder jag mig av räkne-, affirmations-, mantra-, sensualiserings- samt hjärt- och andningsmeditation. Jag nyttjar olika former av meditation beroende av vad jag samtidigt sysselsätter mig med. Till exempel räknemeditation när jag praktiserar Qigong och hjärtmeditation när jag löptränar. Olika varianter passar till olika situationer och det är därför bra att lära sig flera.

Miljötips: Pinka utomhus istället. Andrea har bestämt en plats där allt mitt utomhuspinkande ska ske. Rätt smart faktiskt för förut pinkade jag alltid på platsen där blåsan gjorde sig påmind, men numer går jag först till min destinerade pinkplats. Det känns friare, skönare och miljövänligare och det finns ingen risk att man missar.

Position: Målvika