Skip to main content

Landskapsbild: Höga utskjutande fjäll och stora öar
Väder: Molnighet 4/8, 4 m/s motvind ostlig
Distans: 19 km
Medeldistans: 33,6 km
Total distans: 1411 km
Födointag frukost: 2 mackor och kaffe
Födointag lunch: Kräm och mjölk
Födointag middag: Fisk, pasta med smör
Hälsa/känslor: Saknad av familjen

Vi är alla helt slutkörda och kommer inte till livs förrän kl 11. Efter frukost är det fiske som gäller eftersom jag dyrt och heligt lovat Wilma det. Först får vi en liten torsk på kroken som vi snart returnerar. Vi beger oss därefter bort till en bro som vi fiskar från. Där får vi en fin kolja. Tillbaka efter lyckat fiske börjar vi packa bil och kajak. Familjen ska hem och jag fortsätta min paddling. Jag har nu handlat 4 kg ris och bröd samt kex och riskakor för en del av de norska pengar jag tidigare fått. Vidare är det nu ombytta roller. Denna gång har Andrea med en present från Måns som det står Mood Lifter på. Gissar mig till innehållet och mycket riktigt är det en Ardbeg. Den kommer helt klart verka som en Mood Lifter fuktiga kvällar! Tack Måns. Efter många och upprepade kramar far familjen hemåt vid 15-tiden. Frågar på skoj när de kommer nästa gång men får bara en lång blick tillbaka. Nästa gång blir när jag kommer hem. Står kvar och vinkar tills de är utom synhåll. Hoppar sedan i kajaken och paddlar ut. Ligger nu på en ö ute i havet och tidvattnet är på väg upp. Imorgon ska det blåsa kuling så vi får se hur det går med paddlingen då.

Tankar om livet: Välj glada och pigga färger när du väljer nya kläder, inredning och dylikt. Varför denna anonymitet och rädsla att skilja sig när det finns så många fina färger och mönster istället för grått, svart och vitt. Inser att när jag skriver detta är jag helt svart med lite vitt.

Miljötips: När hösten kommer med dignande fruktträd, bär och svamp så låt inte det förgås utan ta tillvara på naturens överflöd i form av sylt, kräm, saft, torkade svampar och varför inte ädla drycker så som cider. Allt smakar också bättre och skattas högre om man själv tillrett höstens naturliga skafferi. Allt fungerar även att lagra ända till nästa höst så man klarar sig hela året.

Position: Madsøya