Skip to main content

Landskapsbild: trånga fjordar med byar och broar.
Väder: Molnighet 8/8, 10 m/s medvind sydvästlig
Distans: 20 km
Medeldistans: 33,9 km
Total distans: 1392 km
Födointag frukost: 2 mackor
Födointag lunch: 1 äpple
Födointag middag: Kött och färskpotatis
Hälsa/känslor: En av de absolut bästa dagarna, men så trött att jag måste tvinga upp ögonen.

Vid 2-tiden på natten börjar det regna och det tält jag och Wilma ligger i läcker som ett såll och allt blir dyngsurt. Efter retirering och omstrukturering av sovplatser ligger till slut Andrea och Wilma i bilen istället. Sover till 06 tills att radio Uppland ringer och vill köra live-intervju. Det börjar sedan blåsa rakt in i viken och tälten skakar så mycket att vi måste riva läger och leta ny lägerplats. I bra vind paddlar jag 20 km innan jag hittar en ny skyddad vik med tält- och parkeringsmöjligheter, men det blåser ändå bra och regnar från och till. I denna blåst och regn intar vi ändå en härlig riktig festmiddag med kött och potatis. Jag och Wilma samlar sedan skålsnäckor och sjöborrar för provsmakning men vi kommer fram till att det är bättre att släppa tillbaka dem i havet. Sitter uppe och spelar kort länge och stupar sedan ner i sovsäckarna. Imorgon ska vi ta tillbaka förlorad sömn.

Tankar om livet: Motsatsen till den undergörande acceptansen är ältandet. Att gå och älta oförätter, misstag och saker man velat göra annorlunda. Att älta slukar bara själslig energi och inget gott kommer av det. Undvik allt “tänk om jag gjort så istället”. Undvik att leva ditt liv i det förflutna.

Miljötips: Stäng av all elektricitet som inte används. Använd elen effektivt. Antagligen är elpriset för lågt eftersom det slarvas så mycket med detta och folk låter både tv och datorer stå på även när de inte används. Samma sak med lampor. Ett sätt att underlätta för familjen är att installera, rörelsevakter, timers och strömbrytare.

Position: Nordnes