Skip to main content

Landskapsbild: En vacker långgrund vik med en lika vacker kyrka längs in. Naturligtvis är hela viken vit sand.
Väder: Molnighet 2/8, 3 m/s medvind nordlig
Distans: 0 km
Medeldistans: 34,3km
Total distans: 1372 km
Födointag frukost: Mackor med kaffe och jordgubbar
Födointag lunch: Strandkrabbor, musslor och rosévin
Födointag middag: Gulaschsoppa med pasta
Hälsa/Känslor: Härlig solig dag med lek, bad och vattenkrig

Kl 04.30 revs tältduken upp av min dotter Wilma och jag blev först jätterädd. Sedan kunde jag inte riktigt förstå att min familj var här i Norge utanför mitt tält trots att jag visste att de var på väg hit. Vi kramade om varandra och jag hjälpte dem att få upp sina tält. De hade kört hela natten och den enda som sovit var Wilma. Kröp in i hennes tält och hon babblade på i en hel timme tills vi till slut somnade om. Kl 11 var det ingen som kunde ligga kvar i tälten utan en familjedag med bad, vattenkrig, samlande av musslor och strandkrabbor samt kortspel påbörjades. På kvällen drev knotten in oss i tälten och Andrea och Wiktor ligger och läser medans Wilma ligger bredvid mig och spelar tjejspel på ipaden. Andrea hade valt dagen med omsorg eftersom det idag är exakt 13 år sedan som vi blev tillsammans.

Tankar om livet: Få tyst på den tjattrande apan. Har man alltid tankar som cirkulerar i sitt huvud får man ingen själslig vila. Hjärnan behöver lugn och ro för att återhämta sig. Detta fenomen brukar benämnas som den tjattrande apan och är ett tärande och energikrävande tillstånd. Det gör att man inte kan vara närvarande i nuet. För att dämpa apans tjatter och komma ner i lugn resonerande tankeverksamhet behövs meditation, det skrivna ordet och förändring av sin livssituation. Ofta beror tjattret på att man i inte är tillfreds med det liv man lever och sinnet kräver förändring.

Miljötips: Inomhustemperaturen behöver inte vara högre än 19 grader. Man blir bara trött och dåsig av för hög temperatur. Man kan gott ha på sig både tofflor och tröja inomhus. Att ha 23 grader och gå runt i Tshirt, barfota och mysbyxor är helt onödigt och kostar många tusenlappar i höjd elräkning. I sovrummet kan man ha 17 grader och det är i den temperaturen man får bäst sömn.

Position: Lundring