Skip to main content

Landskapsbild: En vacker långgrund vik med en lika vacker kyrka längs in. Naturligtvis är hela viken vit sand.
Väder: Molnighet 0/8, 1 m/s medvind nordlig
Distans: 0 km
Medeldistans: 35,2km
Total distans: 1372 km
Födointag frukost: Torsk och pasta
Födointag lunch: Torsk och pasta
Födointag middag: Inget
Hälsa/Känslor: Förväntansfull och längtar efter familjen

Somnade inte föränns kl 2 och vaknar kl 6 av att solen ligger på och jag toksvettas. Av med mössa och alla kläder och somna om. Kl 10 är det bastu i tältet och jag måste ta mig ut. Dricker upp allt mitt vatten och slänger mig i vattnet. Jag är helt barnsligt förtjust och fascinerad av alla kyrkor, katedraler, slott och borgar. Därför beger jag mig med mina vattensäckar upp mot kyrkan. Möter en bonde i en traktor och vi har en mycket trevlig pratstund. Sedan går jag länge runt och tittar på kyrkan och alla gravar. Norge har helt klart skilda förnamn mot Sverige. Fyller på vattnet vid kyrkan och hittar även toaletter med tvål. Tvättar håret i handfatet och tror mig lukta rätt gott nu. Återvänder till tältet men det är gassande sol idag och ingen vind. Kryper in i tältet för att skydda mig mot solen men det blir för varmt. Vandrar iväg till en skuggig klippskreva där det är svalt och skönt. Känner att mina axlar, rygg och armar värker så lite vila nu blir nog kanon. När så äntligen solen sjunker på himmelen går jag in och sover en halvvaken sömn fylld med drömmar.

Tankar om livet: Längtan och saknad är två känslor som idag i västvärlden nästan gått förlorade på grund av att vi så enkelt hela tiden tillfredsställer alla våra behov innan de hunnit växa sig starka. Värdet på saker och ting blir då också därefter. Kommer ihåg när jag och syskonen var små och vi fick längta efter en snowracer flera jular innan vi till slut fick en. Lyckan var enorm. Värdet vi satte på snowracern var lika stor. Därav tror jag att om man lever ett enkelt liv blir allt så mycket värdefullare än om man lever ett liv i ständig lyx med allt inom armslängds avstånd. Det enkla livet ger även möjlighet till mer tid eftersom man inte behöver dra in lika stora inkomster för att underhålla och bekosta allt. Nu regnar det och vad är härligare och mer rofyllt än regndroppar mot tältduk. Det enda i samma klass är vågskvalp mot båtskrov. Undrar när familjen anländer.

Miljötips: Om man nödvändigtvis måste skriva ut saker och ting och så finns det på varje papper två sidor. Nästan alla skrivare stödjer detta om man går in på ”skriv ut” istället för att klicka på snabbutskrift. Alla företag borde ha i sin miljöpolicy att allt skrivs ut dubbelsidigt. Jag tycker att det dessutom ser proffsigare och skickligare ut med dubbelsidig utskrift.

Position: Lundring