Skip to main content

Landskapsbild: Spridda låga öar med grunda vikar och vackra sandstränder
Väder: Molnighet 8/8, 6 m/s medvind västlig
Distans: 67 km
Medeldistans: 36,1 km
Total distans: 1372 km
Födointag frukost: Nudlar
Födointag lunch: Frystorkad soppa med skålsnäckor
Födointag middag: choklad
Hälsa/Känslor: Förvånansvärt pigg

Vädret på telefonen visar bra medvind och inget mer. Men när jag tittar ut genom fönstret i skjulet vräker regnet ner, det blixtrar och dundrar med kraftig vind. Ingen nattpaddling för mig tack! Har gjort en skön bädd av fyrens lager av sittunderlag och som täcke har jag fyra trasmattor. Klockan 6 lämnar jag skjulet som jag hittade det och paddlar hela dagen. Fiskar i ett sund och får upp tre torskar som jag returnerar. Vill hellre ha sej men när så en fjärde torsk hugger så resignerar jag och tar den. Filéar man dem och håller upp filéerna mot solljuset kan man se masken och ta bort dem. Bra tips jag fick av min egen fiskeexpert Robert.
När jag i våras frågade min fru Andrea om hon tänkte komma och hälsa på nån gång under min Norgepaddling svarade hon att hon minsann inte tänkte styra sin sommar efter mitt galna upptåg. Men nu är hela familjen på väg upp till mig imorgon. De får köra en 10 timmar och kommer nog fram sent. Själv tänker jag ta vilodag imorrn och bada och göra mig vacker. Paddlat som en tok idag för att komma till en bra plats för bil och samtidigt bra skyddad lägerplats. Känns fantastiskt att de kommer. Min mor och far ser till huset och vår schäfertik Daxa som just börjat löpa. Sent på kvällen när jag paddlar förbi en grynna kommer en utter upp med en stor fisk och börjar smaska i sig den. Han är så upptagen att jag kommer riktigt nära innan han upptäcker mig. Magiskt!

Tankar om livet: Det Goda samtalet. Samhörigheten som det ger. Det viktiga är att kunna vara oense utan att bli osams. Kunna säga vad som helst och ändå veta att den andra människan tycker om dig och inte blir sur utan älskar dig för den du är. Du är den du är och den du är är du. Det går inte att ändra på och ska absolut inte ändras på. Sök dig till människor som du kan dela det Goda samtalet med. Speciellt äldre människor som besitter ett helt liv av erfarenheter och visdom. Lär och lyssna!

Miljötips: Skriv bara ut saker på skrivaren om du absolut måste. Det enda jag skriver ut är det som krävs för bokföringen. Biljetter och dylikt brukar jag visa upp på mobilen istället. Då de säger att jag måste skriva ut den påpekar jag att det inte är speciellt miljövänligt och då brukar de acceptera att titta på min mobil. Tycker om utvecklingen där folk numera accepterar att saker och ting bara skickas ut med epost. Glöm heller inte att säga upp alla kontoutdrag från banken.

Position: Lundring