Skip to main content

Landskapsbild: Öppet vatten med spridda öar
Väder: Molnighet 7/8, 4 m/s sidvind nordostlig
Distans: 43 km
Medeldistans: 35,9 km
Total distans: 1255 km
Födointag frukost: Makrill med pasta
Födointag lunch: Makrill med pasta
Födointag middag: Kolja med cocosmjölk
Hälsa/Känslor: Trött, vill bara sova. Inte skriva dagsrapport

Paddlat hela dagen och för första gången blivit tvungen att paddla tillbaka på grund av slarvfel med kartläsningen. Kommer emellan fastlandet och en ö och tror att det går en bro emellan. Visar sig istället vara fastland emellan och det skulle innebära ett lyft på 1 km. Överväger det eftersom det är en timmes paddling tillbaka. Men jag tror att jag måste gå fyra gånger med all packning och dessutom packa ur allt. Paddlar tillbaka istället. Inte roligt alls! Kommer fram till en ö med en jättestor fyr på. Går iland och utforskar allt. Men fyren är tillbommad och inga eluttag finns någonstans. Ringer ett telefonnr som finns uppsatt och det som erbjuds är att sova i en redskapsbod. I den finns en massa olika tepåsar, pepsi, ketchup och senap samt en massa köksbuljong. Tanken snuddar att förse sig lite men det känns ju inte rätt så jag beslutat att lämna ön tomhänt och fortsätta. Paddlar ytterligare tre timmar i motvind tills jag till slut ger upp.

Tankar om livet: Varje ögonblick en människa ger sig för någon annans vilja eller utför någon annans arbete mot sin egen vilja och värderingar är ett ögonblick som tas från hennes liv. Försök lev ditt liv fritt från andra människors negativa inflytande och påverkan. Att uppoffra sig själv mot sin egen vilja och/eller värderingar blir istället till underkastelse. Uppoffring som görs av kärlek, vänskap och sker av fri vilja är däremot väldigt vackert. Du kan göra otroligt mycket för andra människor, men som då sker genom din egen fria vilja och lust. Risken är när man uppoffrar sig av fel anledningar och hamnar i underläge av annan persons vilja, dvs du offrar ditt eget liv för att tillgodose en annan persons vilja och behov. Man vill inte eller det strider mot ens värderingar men känner sig på något sätt påtvingad uppgiften. Man blir istället kuvad och underkastad den andre som utnyttjar situationen. Man slösar bort sitt liv på någon som inte förtjänar det.

Miljötips: En sån där enkel liten grej man skruvar på vattenkranen som blandar in luft och spar på vattnet är ju genialisk och borde vara standard. Dessutom kan man rikta vattenstrålen och byta till strilande vatten. Skaffa en sån. Vet dock ej vad den heter.

Position: Linesøya