Skip to main content

Landskapsbild: Öppet vatten med spridda öar
Väder: Molnighet 8/8, 4 m/s medvind ostlig, regn hela dagen
Distans: 41 km
Medeldistans: 35,7 km
Total distans: 1213 km
Födointag frukost: Överdådig frukost serverad i lantlig miljö, speciellt god var mesosten
Födointag lunch: Choklad
Födointag middag: Skålsnäckor, pasta och olivolja
Hälsa/Känslor: Trött och mätt. Ska bli skönt att sova.

Började dagen med en fantastisk frukost. Lise fixade ihop det jag antagligen bäst behöver; pasta, smör och olivolja. Och inte att förglömma en påse m&ms. Hela familjen följde mig ner till kajaken och vinkade adjö. Nu har det börjat dyka upp rikligt med sjöborrar eller kråkbollar som de heter på Norska. Norrmännen äter dem inte, men de är en delikatess i Japan. Tydligen är det könsdelarna man äter råa. Testar en och de smakar som de flesta delikatesser. Slemmigt, salt hav och lite som kaviar. Men mycket lite mat i. Ungefär en halv matsked. Fiskelyckan idag har varit god. Första gången jag slängde i nappade direkt en liten torsk som fick gå tillbaks. Släppte ner igen och direkt igen högg två makrill. Bästa fisken. De finns fortfarande! Eftersom det är så roligt åkte fiskespöt fram en gång till. Släppte ner och omedelbart fick jag napp igen. Två fina koljor satt på. Nu får jag inte fiska mer förrän jag ätit upp den fisk jag har. Aldrig fiska mer än jag behöver! Det har regnat konstant hela dagen, men vad gör väl det när den största naturupplevelsen hitintills sker. Hör ett kraftigt blåsljud snett bakom mig. Det är en mindre val som bryter vattenytan. Vet inte vilken sort men uppskattar storleken till nånstans mellan 7-12 meter. Helt otroligt vilka känslor som strömmar genom kroppen vid detta tillfälle. Långt ute på öppet hav, regnet som faller ner och vitt dis överallt omkring en tillsammans med en val. Kan livet bli bättre! Har nu slagit läger på en stenstrand. Alla stenar är fantastiskt vackra, rundslipade och lena. Kommer sova skönt inatt.

Tankar om livet: Förlåt dig själv för allt du ångrar i livet. Misstag, orätter, olyckshändelser, allt det du skulle vilja ha gjort annorlunda. Inget av detta kan vi få ogjort, men vi kan förlåta oss själva och leva resten av vårt liv med den rika erfarenhet vi fått från allt vi ångrat. Alla misslyckanden är inga misslyckanden utan berikande erfarenheter som lär oss den rätta vägen.

Miljötips: De vattenflaskor och behållare jag har med mig är alla BPA-fria. Undvik att ha vanliga PET-flaskor som vattenflaskor utan köp dig riktiga vattenflaskor som har märkning att de är BPA-fria. Det står ofta på botten av flaskan. Särskilt viktigt är detta för vattenflaskor som man köper till småbarn. Bisphenol A är en vanlig ingrediens i plaster och ökar cancerrisken samt ger fertilitetsproblem som så många andra miljögifter.

Position: Store flatøya