Skip to main content

Landskapsbild: Lång bred kanal mellan vackert fastland och stor ö
Väder: Molnighet 6/8, 7 m/s motvind nordostlig
Distans: 20 km
Medeldistans: 35,5 km
Total distans: 1172 km
Födointag frukost: Frystorkad soppa
Födointag lunch: 1/2 chokladkaka
Födointag middag: Tacos, 3 öl, kaffe och godis samt 1 Coca Cola
Hälsa/Känslor: Skönt att paddla igen. Haft en trevlig kväll tillsammans med trevlig familj

Ville inte vänta på högvatten utan packade ur hela kajaken och bar ner den till vattenlinjen. Sedan packa i hela kajaken igen. Var så på vattnet kl 11. Paddlade i motvind 5 timmar. Såg en grupp hus och eftersom vattnet var slut styrde jag kosan mot dem. När jag började fyllde jag alltid max med vatten. 14 liter. Nu fyller jag oftare och fyller bara 5 liter. Det räcker 3 dagar och det är ju inga problem att få tag på vatten så det funkar bättre och kajaken är lättare. När jag kom närmre såg jag en man som var i färd med att fylla en dunk med just vatten. Det visade sig vara en hel familj som var ute vid sin sommarstuga och bara hade det lugnt och skönt. Jonas och Lise samt deras barn Sindre och Ylva. Sindre är 2,5 år och Ylva är 14 månader. Många flashbacks från småbarnsåren har det blivit ikväll. Jag blev inbjuden på middag och eftersom de antog att jag inte ville ha fisk blev det Tacos med gucca och allt. Otroligt gott och extremt mätt. Fyra Tacos och en godispåse gick det ner. Sen får vi inte glömma att allt toppades med 3 öl och 1 Coca Cola. Vi pratade mycket Norge-Sverige samt alla bra böcker det finns. Har nu några nya att läsa när jag kommer hem. Ska bli kul att läsa Norska författare och jag tror dessutom jag ska läsa dem på norska för att bättre lära mig språket. Dagen kan summeras som kort paddeldistans men mycket trivsel. Kajaken är förtöjd i en flytbrygga och jag ligger nerbäddad i en riktig säng i en egen stuga. Riktig kudde har jag också. Till och med två kuddar. Imorrn är det dukat till frukost kl 07:30.

Tankar om livet: Man behöver kontraster i livet för att det ska vara rikt och för att man ska känna sig levande. Allting i livet är mer eller mindre antingen Yin eller Yang. Alltings motsatser. Älska – Sörja, kärlek – hat, lycka – lidande, varmt – kallt, mätt – hungrig och så vidare. En av hemligheterna med att leva ett rikt liv är att ha stora kontraster mellan Yin och Yang. Vissa människor är rädda för dessa kontraster och väljer att plana ut dem. Det ska hela tiden vara lagom. Att inte ge sig hän åt kärleken när den drabbar en och medvetet trycka tillbaka och inte släppa fram sina känslor bara för att man är rädd för dem. Rädd för att man sedan får sörja lika mycket som man älskat tycker jag är att förneka livet. Desto större kontraster desto bättre eftersom det ger ett rikare och mer levande liv. Man vet på förhand att man kommer få sörja lika mycket som man älskat men sorg är egentligen inte en negativ känsla om man bara bejakar den. Den är ju kroppens reaktion på allt den fina man upplevt via kärleken. Ett enklare exempel är om man alltid stoppar i sig mat utan att först tillåta sig bli hungrig innebär att man inte får njuta lika starkt så som man får när man varit hungrig en längre tid. Är man aldrig kall får man aldrig heller njuta av att sitta och värma sig framför en nytänd brasa.
Kontraster mellan Yin och Yang är hur viktigt som helst. Speciellt i mellanmjölkens och landet lagom.

Miljötips: Stöd gärna de butiker som helhjärtat gått in för miljötänket och enbart säljer miljövänliga, ekologiska och organiska produkter. Många är de saker jag har med mig på turen som kommer från dem.
Adisgladis är en liten butik på Wollmar Yxkullsgatan 8 i sthml som specialicerat sig på ekologiska, organiska smarta produkter som lämnar små miljöavtryck efter sig. Deras webbutik har ett stort och intressant sortiment med lite av det mesta.
EcoActive är ett företag som tagit steget fullt ut och bara säljer miljövänliga kläder. Vi som konsumenter har valet och kraften att ändra marknaden till ett mer miljövänligt fokus. Deras slogan ”För medvetna äventyrare” tycker jag säger en hel del om företaget och deras bidrag till en bättre morgondag och en hållbar framtid.
ClearLife är ett familjeföretag som erbjuder högkvalitativa ekologiska näringsprodukter, naturlig/ekologisk hudvård och hårvård, intressanta böcker, avslappningsmusik, guidade meditationer, vackra smycken, träningsredskap, ekologiska kläder och annat som bidrar till livskvalitet och avslappning.

Position: Ballsnes