Skip to main content

Landskapsbild: Stora låga öar samt stor passage mellan öar och fastland
Väder: Molnighet 4/8, 4 m/s medvind sydvästlig
Distans: 50 km
Medeldistans: 37,1 km
Total distans: 1152 km
Födointag frukost: 2 hårda mackor med plommonsylt
Födointag lunch: 5 hårda mackor och resten av den hemlagade plommonsylten
Födointag middag: 1 energidryck
Hälsa/Känslor: Kändes som jag aldrig skulle komma fram idag. Sjukt skönt att nu ligga i tältet. Risk för vilodag imorrn men vi får se. Det är min födelsedag.

Tog god tid på mig att packa kajaken. När jag nästan var klar stod en äldre herre tre meter ifrån mig och jag blev ordentligt rädd. Men han var mycket trevlig och önskade mig god tur. Nu har jag sett lunnefåglar och havsörn varje dag sedan Ålesund. Alltid velat se lunnefågel. Bet av en del av en kindtand idag. Det gör inte ont men rispar vasst mot tungan. Fisket går just nu trögt men det kan bero på att jag inte fiskar så mycket utan äter upp allt med kort hållbarhet och den proviant som väger mycket. Fiskerullen börjar ge upp. Går väldigt trögt och returspärren funkar inte. Allt saltvatten tär hårt på utrustningen och kläderna är fulla med saltstrimmor. Imorrn är min födelsedag och jag blir 39 år. Min käresta Andrea skickade med Måns ett fyrkantigt vitt födelsedagspaket med blå snören. Grymt sugen på att öppna det men väntar tills imorgon. Måns skänkte mig den sista ölburken, men med förbehållet att den inte fick drickas förrän imorgon. Funderar på att ta vilodag och softa enbart för att jag fyller år.

Tankar om livet: Ibland får jag frågan om jag inte känner mig självisk när jag lämnar familjen i tre månader och frugan får ta hela lasset. Jag ser det inte alls på det sättet. Det handlar om positiv och negativ livsenergi som jag sprider till min omgivning och framför allt min familj. Skulle jag leva mitt liv efter andras krav och förväntningar och syssla med saker jag egentligen inte vill skulle antagligen resultatet bli att jag blir bitter, lättirriterad, introvert och deprimerad. Är det den energin jag vill sprida omkring mig? Samtidigt tror jag att hela familjen nu växer som personer, där nytt ansvar, nya lösningar och nya rutiner finnes. Längtan till varandra gör att vi inser hur betydelsefulla vi alla är för varandra. Man brukar ju säga att man inte förstår vad man har förrän man förlorar det. Om man inte lever sitt liv efter sin egen vilja blir man olycklig och det smittar av sig på personer i ens omgivning. Är man däremot nöjd med sitt liv och full av positiv energi smittar även det av sig på ens omgivning. Därför får man inte förvägra sin egen betydelse. Att visa andra hänsyn är bra, men att uppoffra sitt liv åt andra är inte bra.

Miljötips: Handla lokala varor. Kan man köpa lokala råvaror, kött och ägg bör man göra det för att minimera onödiga transporter. Det absolut bästa är om man kan handla direkt av bonden.Välj hellre svenska tillverkare av samma anledning. Obs! Detta gäller ej svensk Östersjöfisk som borde ha varningstext.

Position: Værøya