Skip to main content

Landskapsbild: En massa småöar och Norges mest svår navigerade passage.
Väder: Molnighet 4/8, 2 m/s medvind sydostlig
Distans: 44 km
Medeldistans: 36,7 km
Total distans: 1065 km
Födointag frukost: 1 och 1/2 macka med smör, 2 koppar espresso
Födointag lunch: 2 mackor
Födointag middag: Skålsnäckor, 1 korv och 2 potatisar samt lite choklad och 2 espresso
Hälsa/Känslor: Sista kvällen med social gemenskap, pratat om allt mellan himmel och jord.

Alarmet ringer kl 7 och det regnar rejält. Vi pratar med varandra genom tältduken och båda är rörande överens i det smarta i att sova en halvtimme till och kanske det då slutat regna. Tro det eller ej men en halvtimme senare börjar det spricka upp. Sol i princip hela dagen med svag vind. Kanonväder! Måns tycker det kliar lite och hittar hela 8 stycken fästingar som bitit sig fast på honom. Alla nymfer lyckligtvis och jag lugnar honom med att de inte bär på smittor. Lite roligt är det men försöker att inte visa det av medkänsla. Måns är en väldigt lugn man och tar det hela med ro. Måns har en espressobryggare med sig och det blir två espresso till frukost. Sedan piper vi snabbt iväg åt varsitt håll för behov nr 2. Måns har nu hittat paddelrytmen och vi paddlar från 10 till 10. Imorrn åker Måns hem. Sorgligt! Han går härifrån till närmsta samhälle och tar buss tillbaka till Ålesund. sedan tillbaka hit för att hämta sin kajak. Tiden har gått blixtsnabbt och vi har haft grymt trevligt ihop. Ingen fisk men jag lärde Måns plocka skålmusslor idag och han fick ihop ett helt gäng. Idag är det superfullmåne vilket innebär att månen är 12 procent större än vanligt, vilket resulterar i extremt tidvatten. Har knutit fast min kajak i Måns tält så det känns tryggt. Han lär ju vakna om den glider iväg. Ikväll delade vi broderligt på den sista chokladen. Den var dock svårdelad eftersom den smält ihop till en klump.

Tankar om livet: Glädjen av att göra rätt saker inför sig själv enbart för sin egen skull. Följ dina egna värderingar. Att till exempel hjälpa andra människor, djur och natur. Vara trogen mot sin partner för sin egen skull. Köpa ekologisk mat för sin egen skull. Skaffa fadderbarn för sin egen skull. Göra saker för andra människor för sin egen skull och njuta av de känslor av välbehag de skänker dig. Man får mer tillbaks än man ger, om man lever som man lär. Följer man sina egna värderingar kan man känna stolthet över sig själv och sitt eget handlande. Blir saker och ting ändock fel kan man finna ro i att man själv har handlat rättskaffens och korrekt. Man kan inte påverka andra människors beteenden men väl sitt eget.

Miljötips: Undvik hissar, rulltrappor och elektriska dörröppnare. Jag kan inte tänka mig att dessa installerats för att friska unga människor ska slippa öppna dörrar och gå i trappor. Snarare är de till för sjuka eller gamla människor och att frakta tunga saker med. Det är bara nyttigt att gå eller ännu hellre springa i trappor. Och snälla! Hur jobbigt är det att öppna en dörr!

Position: Breivikbukta