Skip to main content

Landskapsbild: Vackert landskap men dis och låga moln skymde alla bergen
Väder: Molnighet 8/8, 7 m/s motvind nordostlig
Distans: 29 km
Medeldistans: 36,6 km
Total distans: 1021 km
Födointag frukost: Hårda Kravmärkta tunnbrödmackor med sillsås
Födointag lunch: 1 nektarin, 1 och 1/2 ägg. 2 mackor med smör, tång
Födointag middag: Sej, skålsnäckor men dagen till ära stekt i smör. Ardbeg och fruktcocktail, 1 öl och 1/2 potatis
Hälsa/Känslor: Vi har så attans trevligt att det knappt är sant!

Kollade vädret och konstaterade att det skulle blåsa motvind hela förmiddagen men mojna på eftermiddagen. Rådde därför Måns om att vi tar sovmorgon och sedan paddlar till midnatt. Sagt och gjort somnade vi om och var inte på vattnet förrän 12. Paddlade sedan hela dagen i stark motvind och det mojnade dessvärre aldrig. Vi hade tänkt paddla 50 km men det blev bara 29. Måns var helt utmattad efter 9 timmars paddling och vi reviderade målet till vår nuvarande position. Idag såg vi havsörn och lunnefåglar, skarv som jag glömt nämna tidigare finns det mångfald av längs hela kusten. De är så läckra när de står och torkar sina vingar och därav deras smeknamn liemannen. Ikväll har jag stått för middagen. Sej och skålsnäckor. Men nu stekt i smör. Vilken skillnad! Måns tyckte både sejen, skålmusslorna och tången smakade jättegott. Smöret gjorde stor skillnad. Som dag och natt. Trist bara att igår när jag hjälpte Måns packa sin utrustning så käkade kråkorna upp min största sej, halva mitt smörpaket och en halv brödlimpa. Kråkor är smarta djur. De kan till och med ta av locket på smörpaketen! Klockan närmar sig 2 på natten. Det bli aldrig mörkt nu. Vi har ställt klockan på 7 så det blir tidig uppgång. Vi får se om vi klarar det. Hoppas på bättre väder imorgon.

Tankar om livet: Var öppen för andra människor och för omvärlden. Hur mycket missar man inte genom att vara stängd och inte ta till vara på saker som händer runt omkring en. Världen är så full av intressanta, varma och godhjärtade människor och speciellt den äldre generationen sitter inne med så mycket visdom, erfarenheter och spännande livsöden. Var därför lyhörd inför andra.

Miljötips: Mitt friluftskök Primus EtaPower förtjänar faktiskt att bli upptagen som miljötips. Den drar 30 procent mindre gas än andra modeller och jag har till idag endast förbrukat en liten 100 grams behållare samt en mellan 230 grams behållare med gas. Jag hade räknat med den dubbla förbrukningen och är kanonnöjd. Likaså min pannlampa Petzl Nao som har laddningsbart batteri via usb som gör att jag laddar upp den med solkraft. Vidare har den en ny teknologi som gör att den känner av avståndet på det jag tittar på. Tittar jag tex ner i kartan går den automatiskt ner på lägsta ljusstyrkan vilket spar mycket på batteriet. Köp alltså saker som är ström/gas/energi snåla och som går att ladda med solkraft.

Position: Midøya