Skip to main content

Landskapsbild: Inomskärs med vackra gröna ståtliga öar och snöklädda fjäll i fjärran
Väder: Molnighet 8/8, 3 m/s motvind nordostlig
Distans: 24 km
Medeldistans: 36,6 km
Total distans: 992 km
Födointag frukost: 1 krabba
Födointag lunch: 1 korv
Födointag middag: Midsommarmiddag med allt vad det innebär
Hälsa/Känslor: Full av alla snaps, lycklig av Måns trevliga sällskap

Vaknade som vanligt svettig av att solen låg på tältet. Började dagen med att sätta i mig den andra krabban. Sedan bar det av till Ålesund för att möta Måns. Men först lite fiske. Slängde i riggen och fick direkt tre rätt stora sejar. Rensa och stuva undan. Väl framme vid Ålesund försöker jag hitta ett bra ställe för Måns att ta sig till. Går först iland mitt i centrum men alla parkeringsplatser är reserverade. Frågar en förare till en sightseeingbuss om råd. Han tipsar om en marina som ligger vid en inomhushall ett par kilometer bort. Gratis parkering ska det också vara. Kommer dit vid 12 och lagar till lunch. 1 bratwurst. Gott med kött. Slår mig ned i gräset vid marinan och väntar. Det har småregnat hela dagen och är fuktigt och kyligt. Eftersom jag sitter still börjar jag frysa och efter 2 timmar blir jag uttråkad. Börjar utforska omgivningarna. Tar mig upp till inomhushallen och den är öppen. Hittar en toalett och ett eluttag. Passar på att ladda upp batterierna. Det är varmt, torrt och skönt. Efter att så ha väntat en timme till därinne hittar jag en gratis kaffeautomat. Nice! Klockan blir fem och en dam börjar stänga lokalen. Måste sätta mig på en bänk ute. En pappa med 2 barn som inte kan vara tysta kommer fram och frågar om jag är ute på långtur. Han paddlar själv så han ser på min utstyrsel att jag paddlar långt. Han blir begeistrad i min historia och helt apropå återvänder han till sin bil och kommer tillbaka med 250 norska kronor. Shit! Vet ni hur många chokladkakor man får för det. Inte jag heller, men helt säkert många. Såg Måns svischa förbi på motorvägen. Han missade avfarten. Efter ytterligare en kvart möts vi i kärt återseende. Packar, snackar och kommer till slut ut på vattnet. Vi paddlar i kavlungt vatten med en fantastisk solnedgång och Måns undrar om det alltid är så här vackert. Japp!
Anländer till en fin ö med gräsmark och gör iordning en midsommarmiddag med alla, och då menar jag ALLA ingredienser. Nu ligger jag i Måns absid proppmätt, full och fullständigt tillfreds med livet. Livet på en pinne. Tack Måns!
Vi har till och med lyft upp min kajak på land så ikväll kan jag sova totalt ostört. Kvällens miljötips kommer från Måns. Håll till godo.

Tankar om livet: Lyssna på när andra ger dig kritik och se det som en möjlighet att förbättra dig själv. Var dock observant på om kritiken innehåller det som krävs för att vara bra kritik. Bra kritik ska innehålla en ordentlig motivering, att kritiken framförs med respekt och hövlighet och komma med en handlingsplan till förbättring. Fråga gärna och försök diskutera fram en handlingsplan till förbättring om du inte får en direkt. Kritik är positivt medans klagan är negativt.

Miljötips: När jag skulle handla midsommarmat så fick jag idén att försöka handla Kravmärkta varor. Jag bad en i personalen hjälpa mig att hitta, och hon blev jätteglad för utmaningen! Vi hittade det mesta, efter ytterligare tre butiker och hjälp från entusiastisk personal var middagen fixad. Till och med snapsen är Kravmärkt, så även bärsen! Så, nästa gång du handlar: ge din shoppinglista till nån i personalen som ser trevlig ut! Du får bättre varor, de får en rolig utmaning, och vi har hjälpts åt att öka efterfrågan på Kravmärkta livsmedel! /Måns

Position: Lyngholmen