Skip to main content

Landskapsbild: Vackraste sträckan hitintills med höga berg och smala fjordar
Väder: Molnighet 8/8, medvind 3 m/s sydvästlig
Distans: 52 km
Medeldistans: 37,3 km
Total distans: 858 km
Födointag frukost: Rester av gårdagens middag
Födointag lunch: 1 liter mjölk och 3 leverpastejsmackor
Födointag middag: En massa småsej
Hälsa/Känslor: Pratat med familjen, saknar dem

Utvilad och i kajaken kl 09. Händerna börjar läka. Har handskar från Hestra på mig nu som skyddar händerna från solen. Är nu säker på att det var solen. Märkte inte att jag brände händerna. Har en otäck blåsa på långfingret och de andra små börjar gå tillbaka. Hoppas på mer mulna dagar. Har tagit av mig ringen och det var knappt att det gick. Hörde om en kille som fick avbryta sin långpaddling för att hans händer svullnade upp. Själv hade jag ont i båda axlarna när jag startade detta äventyr. Den ena axeln hade jag ramlat och slagit i och den andra hade fått sig en knäck i en eskimåsväng. Men axlarna har jag inte känt av alls och det är nog stort tack vare min personliga tränare Nikola Tramontana på Form i Knivsta som även är naprapat. Med akupunktur och annan behandling lyckades han fixa båda axlarna på 1 vecka. Och utan all bålträning och det specialkomponerade träningsschema som han ordnade tror jag inte att det hade varit så smärtfritt som det nu varit. Inte använt en enda värktablett hitintills. Whiskyflaskan minskar i innehåll. Tar en liten sängfösare varje kväll. Det värmer gott i det fuktiga 12-gradiga tältet. Idag har varit en total fröjd att paddla med lite lätt medvind och helt fantastisk utsikt. Vackraste sträckan hitintills.

Tankar om livet: 2006 var ett tungt år för mig då jag fick ett smärtsamt diskbråck. Att i ett helt år leva med starka smärtor och trycka i sig smärtstillande samtidigt som man inte kunde utföra vare sig träning, friluftsliv eller hjälpa till hemma gjorde att man började reflektera. Nu skulle jag för allt i världen inte vilja vara utan den upplevelsen och jag kallar den Sjukdomsinsikten – Insikten man får om hur värdefullt och bräckligt livet är under tiden man är allvarligt sjuk. Alla människor borde få privilegiet att drabbas och tillfriskna från en allvarlig sjukdom för att möta insikten om hur bräckligt och hur värdefullt livet är, samt att aldrig missa möjligheter till nya upplevelser genom att vara öppen för omvärlden.

Miljötips: Använd inte kemiska bekämpningsmedel i trädgården och undvik att gödsla. Ofta finns det naturliga hemkurer för ohyra (tex kanel istället för myrr) samt växter som trivs i jord utan gödsel. Svårt att förstå att man frivilligt köåer hem gifter och sprider i sin egen trädgård. Glömde nämna att ett annat bra sätt att antända grillen är med ett elektrisk glödjärn som man begraver i kolen en liten stund.

Position: Rugsundøya