Skip to main content

Landskapsbild: Höga majestätiska berg
Väder: Molnighet 2/8, motvind 9 m/s nordostlig
Distans: 18 km
Medeldistans: 36,6 km
Total distans: 806 km
Födointag frukost: Rester av gårdagens middag
Födointag lunch: 2 öl och 4 kakor samt all lakrits
Födointag middag: 1 torsk, 10 skålsnäckor samt lite choklad
Hälsa/Känslor: Helt slutkörd, orkade knappt paddla. Nu utvilad och mätt.

Vaknade av klockan vid 5. Ville verkligen inte gå upp. Kallt ute och skittrött. Men det var knappt nån motvind och det skulle blåsa upp senare. Efter att jag tryckt i mig resterna från gårdagen gick det lättare och jag lyckades paddla till 12 innan vinden ökade. Hittade en lämplig klippa att gå iland på och sov sedan 4 timmar. Vaknade svettig och 29 grader i tältet. Badade och gjorde fot- och handvård. Tror att foten läkt relativt bra. Ska snart ta bort plåstren och undersöka. Skålsnäckorna är faktiskt helt ok i smaken men de innehåller en del sand och det knastrar bra när man tuggar de sega liven. Var lite orolig för hur denna sand skulle påverka mage och tarmar men det funkar finfint. Dock kan man känna sanden på vägen ut. Den river som sandpapper! Tidvattnet börjar bli ganska högt typ 1,5 meter. Ställer till en del problem och man måste alltid ha koll på kajaken, men mest besvärligt är nog svallen från de stora tankbåtarna. Fick kajaken överspolad idag och lyckades fylla akterluckan med vatten. Hade inte rullat en av Seatosummit-packpåsarna tillräckligt väl och det straffade sig omedelbart. Mitt Brunton Resync batteri fick sig ett bad och är nu förstört. Men lite svinn får man räkna med och det var mitt reservbatteri. Allt kan alltid vara värre och man får se det positiva i saker och ting istället. Jag hade ju kunnat haft båda mina Resync i samma packpåse, men det hade jag som tur inte. Satelit telefonen från Sarinfo fick sig även den ett bad och ligger nu på tork. Har bara använt den 1 gång hitintills då jag haft bra täckning på min mobil nästan hela vägen. Jag tror jag behövde en vilodag som idag. Har mest slappat i tältet.

Tankar om livet: Livet är ständig förändring så lär dig se förändringar som positiva. Om förändringen i början ter sig smärtsam och olycksbringande kan den senare visa sig vara positiv om vi bara inväntar resultatet. I förändringsprocessen mellan det gamla och det nya finns ett tomrum som skapar otrygghet, tvivel och ensamhet. Om du aldrig riskerar något vinner du heller aldrig något. Allting är alltid i ständig förändring och om man försöker förhindra förändring misslyckas man bara.

Miljötips: Båtbottenfärgerna är fulla med gifter för att vattenorganismer inte ska vilja fästa mot båtskrovet. Använd inte båtbottenfärg utan skrapa/borsta istället båten ren från havstulpaner med snorkel och cyklop den första veckan i augusti då de fäster sig på båtbotten, men ännu inte hunnit skapa ett skyddande kalkhölje. Vanligtvis räcker det med en tvätt per sommar. Båtbottenfärgerna är en bidragande orsak till Östersjöns dåliga skick och marken på båtklubbarna är extremt förorenad och kommer vara så långt efter att de slutat vara båtklubbar.

Position: Askrova