Skip to main content

Landskapsbild: Höga majestätiska berg
Väder: Molnighet 4/8, vindstilla
Distans: 56 km
Medeldistans: 37,5 km
Total distans: 788 km
Födointag frukost: 1 morot
Födointag lunch: 1 apelsin, 1 öl och 2 kakor
Födointag middag: Ris och tonfisk
Hälsa/Känslor: Nöjd, trött och riktigt slutkörd

Vaknade innan klockan ringde och kände mig pigg. Steg upp och var på vattnet redan 7.30. Paddlade sedan oavbrutet i 8 timmar utan att kliva ur kajaken. Gassande varm var solen runt 14-tiden så jag fick ösa vatten över huvudet för att inte koka bort. Eftersom jag visste att det skulle blåsa upp till stark motvind till kvällen ville jag inte sluta paddla. Och mycket riktigt blev vinden för stark vid 19. Har slagit läger på en öde båtklubb. Idag fick jag en trevlig naturupplevelse i form av något avlångt brunt som rörde sig mot mig längs klippkanten. 5 meter från kajaken stack ett skrämt utteransikte upp och sedan dök han. Min första utter in real life. Fantastiskt! Vattnet har skiftat färg till turkosblått och är inte lika klart längre. Tyvärr ingen fisk heller utan jag fick nalla ur den proviant jag fått. Försöker ransonera och spara den in i det sista.

Tankar om livet: Behåll alltid kontrollen över ditt eget liv. Ställ dig inte i någons skugga och överlåt inte din vilja åt en annan part. Man har bara ett liv och det är enbart en själv som ska besluta hur man vill leva det. Du bestämmer över dig och jag bestämmer över mig. Sedan kan man självklart kompromissa, men på lika villkor. Det som gäller för mig gäller självklart även för dig. Såg en dokumentär där kvinnan inte fick gå ut utan lov från mannen. När reportern frågade om samma sak gällde honom så svarade han att självklart så frågade han inte om lov eftersom han ju var man!

Miljötips: Tändvätska för att starta upp eld eller grillen är totalt onödigt. Dessutom tar ofta även köttet smak av tandvätskan. Att tända eld på sommaren när allt är torrt är busenkelt och en konst rolig att behärska. Fullt möjligt även på vintern och när det är blött ute. Ännu roligare är det att göra upp eld enbart med en bågdrill. Skaffa ett eldstål och lär dig vilka saker som fattar eld från gnistor. Börja med bomull och testa sedan på saker i naturen. Gör en liten eld i grillen och när den tagit sig kan man hälla på kolen. Vill man spara på kolen kan man dryga ut den med pinnar som ju finns överallt på marken.

Position: Atløyna