Skip to main content

Landskapsbild: Inomskärs, låga öar och många fiskeodlingar
Väder: Molnighet 8/8, vindstilla m/s sydvästlig
Distans: 43 km
Medeldistans: 35,8 km
Total distans: 680 km
Födointag frukost: 1 leverpastejmacka och 1 apelsin
Födointag lunch: 2 leverpastejmackor
Födointag middag: 1 kolja och 1 makrill smaksatt med citronpeppar, farinsocker och en bit citron
Hälsa/Känslor: Fortfarande nöjd, trött och glad…

Sov mycket riktigt som en stock och kom inte iväg förrän kl 11. Passerade idag Bergen, Norges näst största och våtaste stad. Passande nog har det regnat hela dagen. Men jag förstår nu varför Bergen kallas Bergen. Ingenstans att gå iland! Har suttit i kajaken 10 timmar utan att kliva ur. Tur att sitsen i kajaken är så skön för annars hade det varit svårt. Fick min favoritfisk makrill idag så nu är det fest i tältet. Har slagit läger på en gammal husgrund. Såg Tumlare idag igen och det är alltid en lika speciell känsla. De är för smarta för att bli lurade av fiskedrag för annars hade jag varit orolig för deras skull. Självklart finns det massor av de vanliga sjöfåglarna men även ovanligt rikligt med gråhäger. Antagligen en av de vackraste fåglarna. Har dock inte sett en enda havsörn ännu vilket förvånar mig. Glömde att berätta att när jag var hos Sigbjørn vägde jag mig. När jag startade vägde jag 80 kilo och nu väger jag 74. Snart tillbaka i vikten jag hade i höstas innan jag tränade upp mig d.v.s. 70 kilo.

Tankar om livet: Tiden på jorden är kort och begränsad även om du lyckas leva tills du dör av ålderdom. Du har bara ett visst antal år på dig att utföra det du vill. Vissa perioder i ditt liv kommer du vara sjuk och vara begränsad i dina handlingar. Det finns ingen garanti att man dör gammal.

Miljötips: Självklart tar man med alla sina egna sopor hem, men om alla dessutom tar med sig lite extra skräp när man är ute i naturen kan stora resultat snabbt nås. Själv brukar jag alltid plocka upp lite skräp när jag går promenad med hunden vilket snabbt resulterat att hela området jag bor i faktiskt blivit skräpfritt. En gång när jag sprang runt sjön där jag bor tog jag med en ryggsäck och kom hem med hela 21 tomburkar med pant. Nytta och nöje!

Position: Flatøy