Skip to main content

Landskapsbild: Inomskärs, låga öar och många fiskeodlingar
Väder: Molnighet 8/8, vindstilla m/s sydvästlig
Distans: 31 km
Medeldistans: 35,4 km
Total distans: 637 km
Födointag frukost: 1 leverpastejmacka
Födointag lunch: Kyckling, ris och sallad samt 1 banan
Födointag middag: Kaffe och kakor samt 1 apelsin och 1 burk vita bönor i tomatsås.
Hälsa/Känslor: Nöjd, trött och glad!

Vaknade sent och på vattnet först klockan 10. Paddlat hela dagen. Förlorat min första fiskerigg i ett rejält bottennapp. Men eftersom jag har 25 till riggar så är det ingen fara. Känns skönt att mina drag är miljömärkta och utan bly. Ingen fisk idag så det blir vita böner i tomatsås till middag. Inatt blir det övernattning i gästhamn. Har pratat med hamnvärden och jag behöver inte betala. Skönt med helt plant underlag. Vid bryggan ligger även en svensk båt med tre vänliga gubbar. Skeppare Thomas, och hans två vänner Michael och Håkan. De bjöd in mig på kaffe och kakor och Håkan var vänlig att ge mig 8 dosor snus. Så nu behöver jag knappt ransonera längre. 3 apelsiner fick jag med. Vi pratade långfärdsegling och olika böcker om samma ämne. De kommer just från Orkneyöarna. Här finns även gratis wifi så nu blir det surfande av och läsa alla nyheter ute vida världen. Känner att ikväll kommer jag sova som en stock. Kajaken är inom armlängds avstånd och då behöver man knappast oroa sig.

Tankar om livet: Rör dig utanför din trygghetszon/komfortzon. Man måste befinna sig i riskzonen för att kunna utvecklas. För att utvecklas som människa måste man kliva ur sin trygghetszon/komfortzon d.v.s. ta kalkylerade risker och våga vara rädd. Trygghet är inte hälsosamt när det blir överdrivet. Motsatsen till trygghet är spänning och det mår vi bara bra av. Livet har nästan alltid för mycket trygghet och för lite spänning. Börja våga leva livet istället för att sitta hemma i sin trygga vrå. Börjar man däremot tangera skräck har man förflyttat sig för långt från din trygghetszon. Lyssna på kroppens signaler. Barn rör sig varje dag utanför sin komfortzon och därför utvecklas de otroligt mycket. Se bara på hur ofta de ramlar och slår sig. När man blir vuxen är man så försiktig att man nästan aldrig gör sig illa. Våga mera! Lite blåmärken har ingen dött av.

Miljötips: Ekoturism är en benämning på turism som värnar om hållbar utveckling, bevarandet av naturvärdena och hänsyn till områdets begränsningar. I Sverige finns även ett kvalitetsmärkningssystem som heter “Naturens Bästa”. Kolla efter det. Utomlands börjar också samma tänk att spira och det är vi som konsumenter som har makten att bidra till mer och mer ekoturism. Kolla t.ex. in den här underbara resan i ekoturismens anda: http://www.farawayadventures.com/farawayadventure/ekovandring.aspx

Position: Kleppesjøen